Annons

Event ska utveckla Värmland som mat- och dryckesdestination

zoom Smaka på Värmland erbjuder något för alla smaklökar. Foto: Norra Sanna Bageri och Ebbas Alger
Smaka på Värmland erbjuder något för alla smaklökar. Foto: Norra Sanna Bageri och Ebbas Alger
NYHETER. Över hundra matkreatörer kommer delta i Smaka på Värmland till helgen. "Det finns många kreativa och duktiga matproducenter i Värmland som nu får möjligheten att visa upp sina verksamheter och sitt mathantverk", säger Nifas projektledare Pernilla Samuelsson.
Annons

I flera år har det välbesökta mateventet Smaka på Värmland arrangerats i samarbete med Visit Värmland, Visit Kristinehamn och Nifa, en branschförening för mat- och dryckesproduktionen i Värmland. I år har det inkommit 106 anmälningar från olika matproducenter.

– Smaka på Värmland erbjuder något för alla smaker och det är också väldigt roligt att få anordna smakresan tillsammans med alla duktiga aktörer och alla våra samarbetspartners i projektet, förklarar Pernilla Samuelsson, projektledare på Nifa, i en kommentar.

Deltagarna brukar vara lokala producenter, gårdsbutiker, restauranger och andra verksamheter som tillhör branschen. Liksom föregående år kommer aktörerna hålla till på hemmaplan. Det kommer vara enkelt att planera sin smakrutt genom en tryckt och digital karta där producenterna finns utmärkta.

­ – Det är viktigt att Värmland utvecklas som mat- och dryckesdestination för att Värmland ska kunna växa inom måltidsturismen och kunna erbjuda en attraktiv upplevelse för både boende i hela Värmland och besökare, kommenterar John Zafaradl, projektledare på Visit Värmland.

De drygt 100 mataktörerna har öppet 10-16 både lördag och söndag och restaurangerna håller öppet 12-16 hela helgen.