På hennes jobb är det Vilda Västern varje dag

Linda Chrisoffersson Foto: Pressbild

Linda Chrisoffersson tar över som affärsområdeschef på High Chaparral i sommar.

SOMMARINTERVJU. Linda Christoffersson har jobbat på Ikea och mött Ingvar Kamprad i korridorerna. Hon har fått ett Värnamo-hotell att gå från förlust till vinst. Och nu i sommar tar hon över som affärsområdeschef på High Chaparral. 

Stort grattis till ditt nya jobb, hur känns det?

– Det känns fantastiskt roligt. Jag ska in i en otroligt kreativ och galen vilda westernmiljö.Artikeln fortsätter under annonsen

Vad kommer bli din uppgift som affärsområdeschef på High Chaparral?

– De behövde en person som kan strukturera upp, effektivisera och utveckla boende, restauranger och konferens. De ringde mig och jag kände direkt att jag ville vara med. High Chaparral har utvecklats jättemycket de senaste åren men de hade vissa bitar som de saknade.

Har du några spontana tankar kring vad du vill göra som affärsområdeschef på High Chaparral?

– Jag kommer att börja mitt i högsäsong så det första jag kommer göra är att finnas i parken och lära mig hur allt fungerar. Sen i höst så kommer jag börja titta på hur vi kan göra parken ännu bättre. Det som är häftigt är hur vi kan ta temat steget längre, speciellt när det gäller konferenser. Jag vill titta på om man kan nischa konferensen ännu mer på ett vilda western vis.

Vad var det som lockade dig att börja jobba i branshen?

– Jag har alltid brunnit för kundservice och alltid varit övertygad om att det är det som säljer produkten. Jobbet som chef för hotell Vidöstern var mitt första jobb i den här branschen, jag kommer från handeln och har jobbat på Ikea och Åhléns tidigare. När jag fick jobbet som hotellchef kunde jag inte förstå varför jag inte jobbat med det här tidigare. Gillar man service så är det här världens bästa bransch.

Vad var det som lockade dig med High Chaparral?

– Det är ett företag som vill väldigt mycket, har kommit väldigt långt men som också har många steg kvar. Det känns som om jag kommer att få släppa loss lite mer och det kommer vara svårt att ha tråkigt på jobbet. Att jag kommer jobba i en temapark är en extra krydda.

Hur är du som ledare?

– Jag är ofta väldigt bestämd på vad jag tycker och vad jag vill. Är tydlig och lyhörd och vill ha med mig folk samtidigt som jag inte är rädd för att peka med hela handen. Jag försöker entusiasmera och inspirera andra att vara drivande och engagerade. High Chaparral har en otroligt lojal och kompetent personal och det gäller att bygga vidare på deras styrkor.

Hur ser din dröm ut för High Chapparal?

– Det ska vara en park där det händer saker hela året. Vill hitta ett koncept där vi har en unik konferensverksamhet och hitta en nisch i alla delar så att folk kommer vallfärda dit för att det är så unikt. Tittar man på de som gör sin egen helt unika grej både i Sverige och utomlands så brukar de attrahera en stor grupp människor.

Vad är viktigast för dig när du åker på en konferens eller en resa?

–  Att upplevelsen motsvarar det man betalar. Det är jätteviktigt för mig. Nu är jag ju smålänning så det ska alltid kosta gratis och vara jättebra, ha ha, men så ser det ju inte alltid ut. Att man känner sig trygg med sin aktör eller trygg som privatperson är också en jätteviktig aspekt.

Har du någon personlig favorit inom konferens och restaurang?

– Hooks herrgård har gjort en fantastisk resa. Där har man verkligen tittat på vad man har, fått till en helhet och byggt vidare på det på ett bra sätt och lyckats hitta nya marknader. De kan attrahera vem som helst men har ändå hållit sig till det unika. De som håller sig till det unika i just deras verksamhet imponerar mest på mig.

Om du fick välja en karaktär att vara för en dag på High Chaparral, vem skulle det vara?

– Då är det Zorro, jag skulle gilla att gå runt som honom en dag. Om jag bara tänker vilda western så skulle jag välja att vara en indian. 

Fakta

Linda Chrisoffersson:

Bor: Vaggeryd

Tidigare jobb: Chef Hotell Vidöstern, jobbat på Ikea och Åhléns City i Göteborg. Har även jobbat inom kommun och studieförbund.

Utbildning: Grundskola och 1-årig folkhögskola.

Höjdpunkt i arbetslivet hittills: ”Min varuhusrunda med Ingvar Kamprad. Det var både det värsta och det bästa. Jag lärde mig ofantligt mycket på kort tid. Ingvar Kamprad kan affärer och gör det väldigt enkelt och det var väldigt lärorikt och inspirerade.”

Jobbprestation som jag är extra nöjd med: ”Mitt nuvarande jobb som hotellchef. När jag fick jobbet gick verksamheten flera miljoner back men jag lyckades vända runt det till plus minus noll redan under första året och de senaste två åren har företaget gått med vinst.”

Det gör jag om tio år: ”Jag hoppas att jag jobbar mer som konsult och föreläsare inom sälj och service. Jag tror att det kommer att bli viktigare och viktigare att vara genuin i det man gör.”

 

Artiklar inom samma ämne

Från startsidan
grand

Grand Hôtel - ett av världens bästa hotell

NYHETER. Det enda svenska hotellet som platsar på Condé Nast Travellers lista.

Annons
ibis

Fortsatt starkt för hotellen i Europa

NYHETER. Branschdominanten Accor Hotels ökar trots terrordåd.
Johan Schilow.

Compass Groups nya vd: ”Att göra bra affärer är min grej”

KARRIÄR. Han tar över Compass Group när Jonas Siljhammar går till Visita. 
Härnösand Andreas

Restaurangskola med affärsinriktning på gång i Härnösand

NYHETER. Unik utbildning planeras av låtskrivarstjärnan Andreas Carlsson.
Gustav Yrkes-VM

Inga medaljer - men värdefull erfarenhet

NYHETER. Servitris Sofie Langkjaer: "Jag fick en dipp tredje dagen".
Petter Stordalen

Stordalen: ”Här har saknats ett stort konferenshotell”

NYHETER. Bygger ett 18 våningar högt hotell med utsikt över Vättern.
Stureplan

Stureplans ombyggnad skjuts upp – igen

NYHETER. PG Nilsson: ”Ingen politisk majoritet för att gå vidare”.
Skistar

Färre säsongssökande till fjällen

NYHETER. ”Har sina naturliga förklaringar”, säger Branäsgruppens vd.
Sophie Helin

Nu ska hon styra Scandic Bollnäs

KARRIÄR. Sophie Helin tar över som hotelldirektör.
dubbel

Dubbel Dubbel rider på Göteborgsk Asienvåg

NYHETER. Slår upp dörrarna till sin fjärde krog - hoppas på kinesisk lunchsuccé.
Twister

Rekordsäsong för nöjesparkerna

NYHETER. Nöjesparksgruppen Parks and Resorts slår nya besöksrekord.
Mat

De är Årets restaurangkedja 2017

NYHETER. Långsiktiga samarbeten placerar Fazer Food Services i topp.
Personalbrist

Brist på medarbetare – nu i ännu fler yrken

NYHETER. Hovmästare och bartender räknas nu bland bristyrkena.
Stella

Finalisterna klara i debuterande Stella-galan

NYHETER. Finalister klara – Malin Söderström i tre kategorier.
Box Destilleri

Box Destilleri storsatsar – ska locka fler kvinnor

NYHETER. Fördubblar produktionen och utvecklar verksamheten.
Yrkes-VM

Bra start i Yrkes-VM: Flera topprestationer

NYHETER. Hård kamp om medaljerna i Abu Dhabi.
Restauranggalan

Trångt och trevligt då restaurangbranschen prisades

VIMMEL. Kolla in! De var där på den tionde Restauranggalan.
Ronge Restauranggalan

Storslam för Taks Frida Ronge

NYHETER. Galan bjöd på vinnare och rätter av Stockholm Culinary Team.
Emma Ziemann

Vinnaren i Årets Servitör: ”Jag log och tittade upp”

NYHETER. Fjolårets sommeliervinnare kan nu även kalla sig Årets Servitör.
Västsverige Norge

Norrmän skapar högtryck i Västsverige

NYHETER. Västsverige storsatsar på norska sommarbesökare.
Pierre

Han gör 40 krogbesök på 7 timmar

NYHETER. Under Matnatten ska matbloggaren i Malmö slå världsrekord.
Halloween Liseberg

Ännu större satsning på Halloween i år

NYHETER. Halloween har blivit ett sätt att förlänga säsongen.
Yrkes-VM

”Vi räknar med många medaljer”

NYHETER. Det svenska laget taggat inför Yrkes-VM i Abu Dhabi.
Christoffer Bergfors

Han utmanar branschen att bli mer hållbar

NYHETER. Christoffer Bergfors prisas för fokus på hållbarhet.
Storhogna sport

Storhogna satsar på sportanläggning

NYHETER. Aktiviteter året runt ska lyfta högfjällshotellet.
at park

Stefan Karlsson har öppnat At Park

NYHETER. Götaplatsgruppens femte restaurang.
whiskeykrog

De är bästa whiskykrogen – igen

NYHETER. Brygghuset i Fiskebäckskil lockar tio gånger fler provare än vanligt.
David Bergling

Han blir ny vd på Nordic Light Hotel

KARRIÄR. David Bergling ska få hotellet att ta ett större grepp om Norden.
Kåbdalis

Kåbdalis storsatsar på hemmapubliken

NYHETER. Kåbdalis skidanläggning ska lyfta destinationen.
Fredrik lindfors

Fredrik Lindfors vinner NM i sommellerie

NYHETER. Chefssommelieren vinner två guld på en vecka.
72 hour cabin

Så lugnar svensk natur stressade turister

NYHETER. Framgång för program som lyfter svensk natur. 
husbilscamping

Ny skatt kan grusa husbilsboomen

NYHETER. Campingar riskerar drabbas dubbelt av ny skatt.
Linje Tio barteam 1

Linje Tio i Hornstull är en av världens bästa barer

NYHETER. Knep plats 44 på prestigefyllda World’s 50 Best Bars.
Global pastry chef

Sverige vidare till VM i Global Pastry Chef

NYHETER. Kocklandslagets konditorer klara för finalen i Kuala Lumpur.
Gränsö slott

Gränsö Slott bygger ut sitt spa

NYHETER. Nu dubbleras spaavdelningen på Gränsö Slott till 600 kvadratmeter. 
Paul Svensson

Paul Svensson gröna krog prisas – och växer till London

NYHETER. Vill att gästerna ska förstå att ”växtbaserat är gott”.
Bruksvallarna

Många skidorter laddar snabb säsongsstart med sparad snö

NYHETER. Bruksvallarna lägger 10 miljoner för att spara 25 000 kubikmeter snö.
SAS höga kusten

Nytt flyg till Stockholm gynnar turismen på Höga Kusten

NYHETER. Nu återupptar SAS flyg mellan Örnsköldsvik och Stockholm.
Lydmar Hotell 1

Sverige – ny resefavorit för amerikanska turister

NYHETER. Intäkter från ökat antal gästnätter steg med 6,6% i somras.
Eva Östling om SD:s skuggbudet

Eva Östling: ”SDs förslag ökar splittring på arbetsmarknaden”

NYHETER. Chockhöjd restaurangmoms - hot mot ”Sveriges integrationsmotor”.
Aquavit London

Efter första Michelin-stjärnan – nu ska Aquavits koncept spridas

NYHETER. Krogen där stammisen Rihanna beställer köttbullar prisas.
Petter Stordalen, Arlanda 1

Stordalen vill bygga ut på Arlanda

NYHETER. Koncernen kan komma att ha över 1000 rum på flygplatsen.
Eva Östling höstbudget

Eva Östling om konkursökning: "Höjda arbetsgivaravgifter för unga är orsaken"

NYHETER. Hotell och restauranger drabbades av 22% fler konkurser än 2016.
Kanelbullens Dag 2017

Här var det uppbullat – nu firas Kanelbullens Dag!

NYHETER. Bagaren Magnus Johansson säljer tusentals bullar idag.
SM-mästare sommelieri 2016: Fredrik Lindfors

Höj glaset – Fredrik Lindfors fixade svenskt guld i sommelieri!

NYHETER. Grand Hotels chefssommelier om den tuffa tävlingen.
Plus, 1

Kritiken växer mot Booking.com: "Ranking ska vara ärlig"

NYHETER. Eva Östling välkomnar Plus granskning av OTA:ernas fulspel.
Ripjakt 1

Stopp för utländska jägare slår mot besöksnäringen

NYHETER. Stängda anläggningar och färre jobb i fjällen efter kritiserat beslut.
Kalle Jangbratt

Han startade med sommarjobb som vaktmästare – idag vd

KARRIÄR. Kalle Jangbratt ska ta koncernen Melanders group vidare. 
eva möter Sara Öhrvall

Så påverkar digital utveckling besöksnäringen

EVA MÖTER. Sara Öhrvall om hur digitalisering påverkar besöksnäringen.
Good Mornings hotellbåt, Sundsvall

Flytande hotell tar ny kurs

NYHETER. Hotellbåt blir budgetalternativ i Sundsvall.
Göran Jonsson

Liftskötare med 40 år på toppen

PORTRÄTT. Göran Jonsson basar över 34 liftar i Västbranten. 
Eva Östling 1

Eva Östling: ”Momsförslaget slår mot jobben och integrationen”

NYHETER. Visita kritiska mot Moderaternas momsförslag: "En dubbelstöt".
Waxholms hotell, fasad 1

Efter dubbel otur reser sig nu Waxholms hotell

NYHETER. vd Tobias Ekman: "Som tur är har vi sluppit avboka gäster".
Långe Jan, Öland

Ölands skördefest drar in 300 miljoner

NYHETER. Bo Pensionat: "Bättre än midsommar för oss".
Vadstena Camping 1

Vadstena Camping applåderar sommaren: ”Totalt fullt varje dag”

NYHETER. Trycket till trots – anläggningen vill men får inte bygga ut.
Harrys

Karlstadkrogar nekas uteservering på vintern

NYHETER. Restauratören: ”Förhoppningen var att vi skulle få tillstånd”.
Hotel Rogge

Efter hotellets stjärnstatus – vill dubbla antal rum

NYHETER. vd:n: "För att inte behöva tacka nej till gäster".
Skeppsholmen, Af Chapman

Vilken framtidsbransch! Svensk turisms omsättning ökade med 18,3 miljarder

NYHETER. Idag firas World Tourism Day – med svenska rekordsiffror.
Fredrik Elfgren

Han sadlade om från safariguide i Kenya – idag hotell-vd

KARRIÄR. Fredrik Elfgren: ”Alla kan lära sig, men man måste gilla sitt jobb”.
Sibylla i Viksjö 1

Rekordmånga nya restauranger ger Sibylla "ketchupeffekt"

NYHETER. Kedjan väntas omsätta 800 miljoner kronor under 2017.
Roller coaster 1

Europas bästa nöjesparker har korats – här är de svenska vinnarna

NYHETER. Så gick det när European Star Awards 2017 delades ut i Berlin igår.
Appar

7 appar som klickar besöksnäringen in i framtiden

LISTA. Digitala plattformer som erbjuder nya lösningar.
Tina Johansson, Vinkällan 1

Hon är landets bästa kvinnliga sommelier

NYHETER. Tina Johansson skålade sig till seger i Lily Bollinger Award. 
Bocuse d'Or Sverige kandidater 2017

De kockarna gör upp om Bocuse d'Or Sverige

NYHETER. Kan bli tight på mållinjen – 8 kockar i kamp om titeln.

Dokumentärfilm

Turister sökes för huvudroll i dokumentär om naturturism i norr

NYHETER. Arktisk livsstil på film ska locka holländare till norra Sverige.