På hennes jobb är det Vilda Västern varje dag

Linda Chrisoffersson Foto: Pressbild

Linda Chrisoffersson tar över som affärsområdeschef på High Chaparral i sommar.

SOMMARINTERVJU. Linda Christoffersson har jobbat på Ikea och mött Ingvar Kamprad i korridorerna. Hon har fått ett Värnamo-hotell att gå från förlust till vinst. Och nu i sommar tar hon över som affärsområdeschef på High Chaparral. 

Stort grattis till ditt nya jobb, hur känns det?

– Det känns fantastiskt roligt. Jag ska in i en otroligt kreativ och galen vilda westernmiljö.Artikeln fortsätter under annonsen

Vad kommer bli din uppgift som affärsområdeschef på High Chaparral?

– De behövde en person som kan strukturera upp, effektivisera och utveckla boende, restauranger och konferens. De ringde mig och jag kände direkt att jag ville vara med. High Chaparral har utvecklats jättemycket de senaste åren men de hade vissa bitar som de saknade.

Har du några spontana tankar kring vad du vill göra som affärsområdeschef på High Chaparral?

– Jag kommer att börja mitt i högsäsong så det första jag kommer göra är att finnas i parken och lära mig hur allt fungerar. Sen i höst så kommer jag börja titta på hur vi kan göra parken ännu bättre. Det som är häftigt är hur vi kan ta temat steget längre, speciellt när det gäller konferenser. Jag vill titta på om man kan nischa konferensen ännu mer på ett vilda western vis.

Vad var det som lockade dig att börja jobba i branshen?

– Jag har alltid brunnit för kundservice och alltid varit övertygad om att det är det som säljer produkten. Jobbet som chef för hotell Vidöstern var mitt första jobb i den här branschen, jag kommer från handeln och har jobbat på Ikea och Åhléns tidigare. När jag fick jobbet som hotellchef kunde jag inte förstå varför jag inte jobbat med det här tidigare. Gillar man service så är det här världens bästa bransch.

Vad var det som lockade dig med High Chaparral?

– Det är ett företag som vill väldigt mycket, har kommit väldigt långt men som också har många steg kvar. Det känns som om jag kommer att få släppa loss lite mer och det kommer vara svårt att ha tråkigt på jobbet. Att jag kommer jobba i en temapark är en extra krydda.

Hur är du som ledare?

– Jag är ofta väldigt bestämd på vad jag tycker och vad jag vill. Är tydlig och lyhörd och vill ha med mig folk samtidigt som jag inte är rädd för att peka med hela handen. Jag försöker entusiasmera och inspirera andra att vara drivande och engagerade. High Chaparral har en otroligt lojal och kompetent personal och det gäller att bygga vidare på deras styrkor.

Hur ser din dröm ut för High Chapparal?

– Det ska vara en park där det händer saker hela året. Vill hitta ett koncept där vi har en unik konferensverksamhet och hitta en nisch i alla delar så att folk kommer vallfärda dit för att det är så unikt. Tittar man på de som gör sin egen helt unika grej både i Sverige och utomlands så brukar de attrahera en stor grupp människor.

Vad är viktigast för dig när du åker på en konferens eller en resa?

–  Att upplevelsen motsvarar det man betalar. Det är jätteviktigt för mig. Nu är jag ju smålänning så det ska alltid kosta gratis och vara jättebra, ha ha, men så ser det ju inte alltid ut. Att man känner sig trygg med sin aktör eller trygg som privatperson är också en jätteviktig aspekt.

Har du någon personlig favorit inom konferens och restaurang?

– Hooks herrgård har gjort en fantastisk resa. Där har man verkligen tittat på vad man har, fått till en helhet och byggt vidare på det på ett bra sätt och lyckats hitta nya marknader. De kan attrahera vem som helst men har ändå hållit sig till det unika. De som håller sig till det unika i just deras verksamhet imponerar mest på mig.

Om du fick välja en karaktär att vara för en dag på High Chaparral, vem skulle det vara?

– Då är det Zorro, jag skulle gilla att gå runt som honom en dag. Om jag bara tänker vilda western så skulle jag välja att vara en indian. 

Fakta

Linda Chrisoffersson:

Bor: Vaggeryd

Tidigare jobb: Chef Hotell Vidöstern, jobbat på Ikea och Åhléns City i Göteborg. Har även jobbat inom kommun och studieförbund.

Utbildning: Grundskola och 1-årig folkhögskola.

Höjdpunkt i arbetslivet hittills: ”Min varuhusrunda med Ingvar Kamprad. Det var både det värsta och det bästa. Jag lärde mig ofantligt mycket på kort tid. Ingvar Kamprad kan affärer och gör det väldigt enkelt och det var väldigt lärorikt och inspirerade.”

Jobbprestation som jag är extra nöjd med: ”Mitt nuvarande jobb som hotellchef. När jag fick jobbet gick verksamheten flera miljoner back men jag lyckades vända runt det till plus minus noll redan under första året och de senaste två åren har företaget gått med vinst.”

Det gör jag om tio år: ”Jag hoppas att jag jobbar mer som konsult och föreläsare inom sälj och service. Jag tror att det kommer att bli viktigare och viktigare att vara genuin i det man gör.”

 

Artiklar inom samma ämne

Från startsidan
Möten

Svenska Möten slår rekord

NYHETER. Allt fler väljer mer okonventionella mötesformer.

Annons
Vibeke Raddum

Hon ska ta First in i framtiden

KARRIÄR. Vibeke Raddum vill forma framtidens hotellupplevelser.
Phil's

Så ska kedjan Phil's Burger växa

NYHETER. Ger sig in i konkurrensen på trendkänsliga Söder.
Baljeu

Därför lämnar Baljeu Grönklittsgruppen

NYHETER. ”Vi har diskuterat olika linjer men inte varit oeniga”.
Sayan

Bommar igen Råkultur – det ska Sayan Isaksson göra nu

NYHETER. Stället som banade väg för Stockholms nya sushi-våg stänger.
Fanny Sturén

Så ska Svenska Brasserier satsa på hållbarhet

KARRIÄR. Fanny Sturén blir kedjans första hållbarhetschef.
Karlatornet

Nordic Choice öppnar i Nordens högsta byggnad

NYHETER. Petter Stordalen om supersatsningen: ”Ett unikt projekt”.
Surströmmingsskiva på Tennstopet 2017

Rusning i hundratals till krogens stinkande fest

NYHETER. Gäster kommer från hela världen för att äta surströmming här.
Kebnekaises topp

Allt fler svenskar semestrar i Sverige – Kebnekaise extra trendigt

NYHETER. 25% fler beräknas vilja bestiga Sveriges högsta berg i år.
Way Out West 2017

Nytt rekord för Way Out West

NYHETER. Gav ringar på vattnet för Göteborgs besöksnäring.
Jukka Turku, Elite Hotels 1

Han fick 3 nya arbetsplatser – i ett jobb

KARRIÄR. Jukka Turku blir hotelldirektör för flera Elite-hotell i Malmö.
Fiskeskola på Getnö Gård, Åsnen

Ny nationalpark – ett grönt lyft för Smålands turism

NYHETER. Öppnar 2018: "Liknar ingen annan nationalpark i landet".
Hotellrum

Bra sommarstart för hotellen – trots junivädret

NYHETER. Antal gästnätter ökade med 7,5 procent – flest var privatgäster.
Gothia Towers Osteria

Gothia Towers växer: Öppnar ny restaurang

NYHETER. Med hela 330 sittplatser ska mässan bredda sitt ätutbud.
Kent-turism i Eskilstuna

Kent-turism är Eskilstunas nya melodi

NYHETER. Lockar besökare från hela Sverige – vill resa minnesmärke.
Idre Fjäll 1

Idre går mot supertidig säsong: "Snörekord i oktober"

NYHETER. Ökad efterfrågan ligger bakom höstsatsningen.
Helena Ahldén 1

Går till nytt toppjobb på snabbväxande Pinchos

KARRIÄR. Helena Ahldén blir COO på kedjan som öppnar 16 ställen i år.
Sivans ost

Är det här Nordens bästa matdestination?

NYHETER. Det smakar bättre västerut – enligt Embla Food Awards.
The Steam 11

The Steam Hotel har öppnat: "Helt fullbokat"

NYHETER. Efter stor invigningsfest – bokningsläget över all förväntan.
Skallefteå Airport 1

Nytt trafikrekord på Skellefteå Airport: "Otroliga siffror"

NYHETER. Flyg-vd:n om dubblat resenärsantal – andra månaden i rad.
Lily Bollinger Award 2017

Sommelierer snurrar glasen för prestigetitel

NYHETER. De 3 tävlar om titeln ”Årets Lily Bollinger”.
Äldre

Glöm inte 40 plus: "Äldre är vip!"

NYHETER. Kim Walker värnar om vikten av åldersneutralitet.
Sissie Svärdström

Efter 45 år som servitris: ”Jag har världens bästa jobb!”

SOMMARINTERVJU. Sissie Svärdström: ”Ju krångligare gäst – desto roligare”.
Trädgår'n

Trädgår'n växer så det knakar

NYHETER. Ikoniska Göteborgs-stället ökar omsättningen.
Abba Björn Eva

Björn Ulvaeus: ”För att bli engagerad måste jag känna lust”

EVA MÖTER. ABBA-profilen om hur han tog steget in i besöksnäringen.
Cykel Skåne

Skåne tar hjälp av Australien – ska bli bättre på naturturism

NYHETER. Ska hjälpa besöksnäringen att skapa nya erbjudanden.
Charlotte Skott

Hon har lyft ett flygande samarbete över nationsgränserna

SOMMARINTERVJU. Charlotte Skott är Scandinavian Mountains ansikte utåt.
Sturehof, Stureplan 11.

Efter het debatt – nu har parterna setts i samtal om Stureplanerna

NYHETER. Krögare och fastighetsägare ska diskutera vidare.
Almedalsveckan 2017

Rekordbra siffror för Almedalsveckan – så här kan den växa

NYHETER. Inspiration Gotlands vd: "Varit fullbokat överallt i Visby".
 
Andreas Stenberg

Han blir ny vd för Årets Kock

NYHETER. Andreas Stenberg: ”Ett drömjobb!” 
Ronneby brunn puff

Smart drag för Ronneby Brunn

NYHETER. SM-mästerskap ska locka folk till hela Blekinge.
Petter

”Krogbranschen är en jäkla bra testpilot för unga”

EVA MÖTER. Artisten och krögaren Petter i samtal med Visitas Eva Östling.
Grönklitt snö

Mer vitt i Grönklitt

NYHETER. Säsongen ska förlängas med toppmodernt snösystem.
Björn Hotell

Ekonomen: ”Det blir en bra hotellsommar”

NYHETER. Visitas Björn Arnek spår bra business för besöksnäringen.
Pontus tekniska

Pontus Frithiof öppnar restaurang på Tekniska museet

NYHETER. Strategin: Går från fine dining till mer publika enheter.
Mingel Almedalen

Är det här Almedalsveckans coolaste mingel?

VIMMEL. Kolla in! De var där Visita bjöd in till sina årliga fest.
karma

Karma expanderar internationellt

NYHETER. Tar klivet ut från den svenska marknaden.
Eva Ledare

Eva Östling: "Kom igen politiker – smörj Sveriges jobbmotor!"

KOLUMN. Nära 40% av företagarna och anställda inom näringen utlandsfödda. 
sturep

Efter massiva protester: Stureplans framtid het fråga i Almedalen

ALMEDALEN. Krögaren PG Nilsson tar debatten med fastighetsägaren ADIA.
STF Hajka

STF uppmanar: Ta en dejt med naturen

ALMEDALEN. "Friluftsliv ses fortfarande som exkluderande."
kungsberget

Rekordår för skidbranschen: Kungsberget i topp

NYHETER. Såldes Skipass för hela 1,46 miljarder kronor. 
Novi

Så ska de här nya hotellägarna lyfta sin Almedalsvecka

ALMEDALEN. Shervin Razani och Bo Fuglsang köpte gamla Tott hotell förra året.
stipendiaterna

De vann Malin Söderströms stipendium

NYHETER. Fyra med chans att få tävla med Kocklandslaget.
almedalen

Almedalsveckan igång – men var tar "de vanliga" turisterna vägen?

ALMEDALEN. Turistchefen tipsar: Campa nära Visby eller sök hotell på andra delar av ön.
HKC

HKC Hotels storsatsar i Göteborg

NYHETER. Investering på över 500 miljoner kronor.
Stockholms skärgård 1

Fler svenskar väljer Sverige på semestern

NYHETER. ”Det ser ut att bli en rekordsommar igen”.
siljhammar2

Ny vd utsedd på Visita – börjar 1 januari

NYHETER. Jonas Siljhammar tar över efter Eva Östling. 
furuviksparken

Furuvik bygger havshotell och interaktiv spöktunnel

NYHETER. Gamla Spökborgen byggs om för 25 miljoner.
Höga Kusten 1

Höga Kusten utvecklas som besöksmål – ska skapa 800 nya jobb

NYHETER. Besöksnäringen viktig motor att nå målet med innan 2025.
Teleborgs slott

Slottet som blir hem åt tv-succén i sommar

NYHETER. Teleborgs slott landade ”Stjärnorna på Slottet”.
Erik Åreng

Norrländsk drinkexpert vann nordisk drinkkamp i Oslo

HALLÅ DÄR. Emil Åreng vill se barvärldens svar på Bocuse d’Or.
Stordalen gräsklippare

Stordalen klippte vägen till nya Quality i Linköping

NYHETER. Spektakulär entré när nya Ekoxen invigdes.
Bocuse d'Or Sverige kandidater 2017

De kockarna gör upp om Bocuse d'Or Sverige

NYHETER. Kan bli tight på mållinjen – 8 kockar i kamp om titeln.

Dokumentärfilm

Turister sökes för huvudroll i dokumentär om naturturism i norr

NYHETER. Arktisk livsstil på film ska locka holländare till norra Sverige.