Annons

Det här läste ni helst under 2020

zoom Foto: Montage Besöksliv
Foto: Montage Besöksliv
NYHETER. Hotellens hantering av krisen, Nordic Choices munskyddskrav och kollektivavtalet för korttidspermitteringar. Det intresserade besökliv.ses läsare mest under 2020.
Annons

Innehållet på besöksliv.se dominerades från mars 2020 av coronarelaterade nyheter och vittnesmål om hur branschen har påverkats av pandemin. Här är våra tio mest lästa nyheter under 2020.

Så hanterar svenska hotell coronakrisen, var den nyhet som lockade till mest läsning på besöksliv.se under hela 2020. Texten publicerades den 9 mars då hela både den svenska och internationella besöksnäringen stod som lamslagen av vad som höll på att hända.

Bara några dagar senare publicerades årets näst mest lästa text, om att företagen i besöksnäringen storvarslar som en panikåtgärd i krisen. Texten rapporterar om ett beläggningtapp bland hotellen på 42 procent jämfört med samma vecka föregående år.

Den 16 mars blev det klart att Visita och HRF var överens om ett kollektivavtal för korttidspermitteringar, något som välkomnades av näringen. Nyheten på besöksliv.se blev årets tredje mest lästa.

Nordic Choice var först ut med att det skulle vara obligatoriskt munskydd på alla anställda som har gästkontakt. En nyhet som väckte mycket reaktioner, mest positiva, och inte minst lockade till läsning.

Övriga nyheter på topp tio-listan över mest lästa 2020.

5. Nöjesparkerna får inget undantag från 50-regeln

6 Dråpslaget mot branschen: Ingen alkohol på krogen efter 22 

7 Visita: Risk för massuppsägningar och konkurser

8 Ansvarslöst av HRF att varsla om strejk 

9 Visitas Stefan Lundin: En vanlig restaurang är ingen allmän sammankomst 

10 Han tar över som ny hotellchef mitt i coronakrisen