â Vi firar att vi kan fullsĂ€tta hotellet, matsalarna, vinprovningarna igen och fĂ„ tillbaka den goda stĂ€mningen som pĂ„ nĂ„got sĂ€tt har saknats nĂ€r man varit tvungen att tĂ€nka pĂ„ restriktionerna, förklarar Jane Hviid, som Ă€ger Kronovalls vinslott.
Precis som andra i branschen har Kronovalls vinslott pĂ„ Ăsterlen haft det tufft under pandemin. Under en period valde de till och med att stĂ€nga. Men vĂ„r-och sommarsĂ€songen flöt pĂ„ bra och den stora skillnaden nu nĂ€r restriktionerna lĂ€ttar kommer enligt Jane Hviid bli att de kan börja planera mer lĂ„ngsiktigt, och satsa mer pĂ„ personalen.
â Det Ă€r ju en utmaning att hitta bra personal nu nĂ€r det rĂ„der brist i hela branschen. Men de som jobbade med oss i somras vill stanna kvar och jag har anstĂ€llt nĂ„gra nya som börjar hos oss i mitten pĂ„ september.
Eftersom sommaren rullade pÄ bra har slottet satsat mycket pÄ höst- och vintersÀsongen. En del helger kommer ha vissa teman. Under oktober Àr det vid tre tillfÀllen Baroloweekend, en helg med fokus pÄ mat och vin frÄn Italien.
â Det Ă€r nĂ„got vi mĂ€rker att vĂ„ra gĂ€ster uppskattar och efterfrĂ„gar, vi kommer jobba med det hĂ€r lĂ„ngsiktigt och ha olika teman varje mĂ„nad. Vid jul kommer vi inte ha nĂ„got julbord men ett tema med femrĂ€ttersmiddagar med smaken av jul och champagneprovning.