Internationell erfarenhet är nyckeln till chefsjobbet
Svenska hotell och restauranger håller högre och högre klass – samtidigt som gästerna kräver mer och mer. Därför krävs även hög, internationell standard på våra chefer
Svenska hotell och restauranger håller högre och högre klass – samtidigt som gästerna kräver mer och mer. Därför krävs även hög, internationell standard på våra chefer
Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...
En plats för att utveckla kreativ och hållbar gastronomi, det var Fia Gullikssons dröm. Nu har hon skapat HEIM, i hjärtat av hemstaden Östersund. – Det här är en framtidsrestaurang, säger hon.
När Svenska Spel lanserar nya Vegas väljer man att göra en liknelse med revolutionen i en annan bransch. – Från tjock-tv till dagens supertunna smart-tv. Så stor skillnad är det på nya och gamla Vegas, säger Ma...
I dag kan du klä dig precis lika bekvämt och snyggt på restauranggolvet som på fritiden. Fler och fler går mot mer ”casual” arbetskläder och hetast av allt – det är denim
För restaurangkedjan Kalf & Hansen är det etthundra procent ekologiskt och noll procent svinn som gäller. Tanken på klimat och kvalitet genomsyrar allt. – Jag förstår inte varför inte fler tänker som vi. Det finns bara...
För en hållbar hotell- och restaurangnäring måste vi ta ett större ansvar för vår administration och minska förbrukningen av papper, det menar Hogias Helene Enning, som dedikerat arbetar med systemstöd till företag inom...
Besöksliv är tidningen och rekryteringskanalen för cheferna och ägarna på de över 7 100 hotell, restauranger, campingar och anläggningar som är medlemmar i Visita
Nästan alla hotell, restauranger och kaféer har en grafisk manual. Betydligt färre har en bestämd strategi för ljud och musik. Trots att det kan löna sig ordentligt
Planday: På restauranger och hotell är personalen den största kostnadsposten som du faktiskt kan kontrollera själv. Därför är ett riktigt bra schemaläggningsverktyg a och o. – Har du inte ett verktyg som ger dig total k...
Findus: Var tionde svensk är vegetarian eller vegan och var fjärde planerar att minska sitt köttätande. Att erbjuda ett fullgott vegetariskt alternativ blir med andra ord allt viktigare. Så här lyckas du