Från disken till prisad stjärnkock
NYHETER. Från kocklärling i Danmark, via Trondheim och finkrogar i Oslo till en av Sveriges bästa restauranger i Växjö. Nu tilldelas Anders Lauring en av de finaste utmärkelser en kock kan få, Cadiers Smaksked i silver.
Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare
Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...
Visitadagen 2024 – politisk debatt och glada vinnare
NYHETER. Omkring 400 medlemmar från hela landet var på plats under Visitadagen 2024. Det som väntade var en välmatad dag med allt från het EU-debatt till prisutdelningar.
Compass Group satsar på köttiga måndagar
NYHETER. Nu tar Compass Group klivet och inför Meat Monday Club. Restauranger hos kunder som går med i klubben kommer att servera rött kött endast på måndagar. Ett nytt initiativ för en mer hälsosam och hållbar framtid.
Här är frågorna som engagerar Europas besöksnäring
NYHETER. Vilka är de viktigaste frågorna för Europas besöksnäring 2024? Besöksliv ställde frågan till fem medlemsorganisationer inför EU-valet 9 juni.
Sven Hagströmer är Årets Stellastjärna
NYHETER. Finansmannen Sven Hagströmer är den första mottagaren av Årets Stellastjärna, en utmärkelse som instiftats för att belöna jämlikhetsarbete.
Villa Foresta ska bli hela Stockholms nya mötesplats
NYHETER. I augusti öppnar Villa Foresta på Lidingö i ny regi. Helena Hell och Victor Bohlin är två av de branschprofiler som ska förvandla den ikoniska byggnaden till en levande mötesplats.
Med blicken mot Europa
NYHETER. Den 9 juni är det val till Europaparlamentet. Sofia Råsmar, näringspolitisk expert med EU-inriktning på Visita, guidar oss genom de politiska besluten och samarbeten över landsgränserna.
Krogtrio bjuder in till torgfest
NYHETER. Krogarna Teatergrillen, Frippe och Chez Jolie bjuder in till gemensam torgfest i Stockholm i juni. “Kul och unikt att olika krogkoncerner samarbetar på det här sättet”, säger Björn Wahlund på Teatergrillen.