Årets Kock: De gick vidare till final
NYHETER. Hemliga ingredienser, korvstoppning och tuffa teorifrågor. Efter två dagars intensiv tävling står det klart vilka som går vidare till andra finaldagen av Årets Kock 2019.
NYHETER. Hemliga ingredienser, korvstoppning och tuffa teorifrågor. Efter två dagars intensiv tävling står det klart vilka som går vidare till andra finaldagen av Årets Kock 2019.
Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...
NYHETER. En ny nyckelroll växer fram hos restauranger: trädgårdsmästaren. ”I Sverige har vi glömt bort att odla för smak som man gör i södra Europa” säger krögaren Daniel Berlin.
NYHETER. ”Alla som går utbildningen får jobb”, säger Åsa Ohlin på kursföreståndare på utbildningen.
NYHETER. Den väntade ökningen av antalet gästnätter på svenska campinganläggningar beror på en fortsatt växande trend och på att fler väljer att semestra i Sverige, enligt Peter Jansson, tf vd för Svensk Camping.
INTERVJU. I år tar två av världens främsta kockar plats i Årets Kockjuryn – Ana Roš och Elena Arzak. Besöksliv har pratat med dem.
NYHETER. Stark prognos från SCR Svensk Camping.
NYHETER. Rekryteringsperioden är i full gång för skidanläggningarna. Trots fjolårets utmaningar med att hitta personal kan de andas ut - att jobba i fjällen verkar hetare än på länge.
NYHETER. Restaurangkedjan Harrys ändrar inte sina expansionsplaner: ”Kan vi öppna sex om året är vi nöjda”, säger etableringsansvarig.
NYHETER. Restaurangbranschens inbromsning beror främst på en allmän oro för ekonomin - både den egna och Sveriges.
NYHETER. Det bubblar i spavärlden. En av de största snackisarna just nu är Loka Brunns ombyggnation för att kunna ta emot ännu fler spasugna gäster.