Annons

Hemester hos Kronocamping Lidköping

zoom
Kan vi resa utan att lämna hemmet? Jajjemen! Med lite fantasi går det alldeles utmärkt. Vårt sjätte stopp är hos Kronocamping Lidköping.
Annons

Resmål 6: Kronocamping Lidköping
Vår resa söderut har nått sin sista destination innan vi vänder tillbaka hemåt. Vi befinner oss nu i Västra Götalands län och vid Sveriges 45:e största tätort – nämligen Lidköping! Här ska vi besöka Kronocamping som Pernilla lockade oss till genom att berätta om närheten till stranden, naturen, Lidköpings mysiga centrum och bredden av kringaktiviteter.

När vi skulle boka såg vi att det fanns över 400 campingtomter och kände att det vore roligt att få gå all-in och testa på husvagnslivet ”på riktigt”. Gemenskapen husvagnsfirare emellan verkar vara stark och den vill vi ju ta del av om så bara för en liten stund. Och eftersom våra kompisar som bor i närheten var så snälla och lånade ut sin husvagn till oss så ska vi få göra det nu. Tjoho!

När vi rullat in, parkerat och allt är på plats ger vi oss av på vår traditionella upptäcktsfärd med områdeskartan till hjälp. Vi går förbi en bur med något form av nät i som visar sig vara padeltennis. Ser skoj ut! Sen går vi ner till vattnet för att låta Sixten doppa tårna. Vi kan ju inte vara här utan att checka av dopp i Sveriges största sjö. Nästa stopp blir för en matbit på restaurang Sjökanten där jag beställer in en pizza och Robin provar gösen. Roligt att få testa något annat än siken som vi är mer vana vid. På vägen tillbaka stannar vi till vid glasscaféet där jag får hybris och beslutsångest över alla alternativ och köper både en bägare och gör min egna milkshake. Glassigt!

Jag blir givetvis så mätt att jag inte kan röra mig efter den sockerbomben, så vi sitter kvar en stund och kikar på våra medcampare. Familjer med lådcyklar och trampcyklar susar förbi. Vid aktivitetshuset varvas prat från ungdomar och skratt från äldre pensionärer. Lite längre bort vid äventyrsgolfen ser vi hur en liten pojke fuskar i smyg och nöjt puttar ner sin boll i hålet när hans motspelare inte ser. Och vi behöver inte säga något för vi vet vad båda tänker. Om några år är vi nog tillbaka igen och låter Sixten fuska på samma bana.

Blev du nyfiken?
Här hittar du mer information.

Instagram: kronocamping.lidkoping
Facebook: kronocamping
Hemsida: https://kronocamping.com/

Ps. Pernilla hälsar att de, precis som många andra, stärkt upp hela verksamheten utifrån Folkhälsomyndigheten och Socialstyrelsens riktlinjer gällande Covid-19 så att du som gäst skall känna dig trygg. Du kan läsa mer om det här.

Foto: Kronocamping Lidköping

Bakgrund till ”Hemester hos dig?”
Nu när vi inte kan resa som vi är vana vid är det svårt att göra reportage som kan hjälpa er företagare att få bokningar till sommaren. Men vad händer om vi gör ett besök hemifrån med lite fantasi? Utifrån inskickat material från olika besöksmål efter mitt inlägg ”Hemester hos dig” har jag knåpat ihop ett antal texter på hur jag tror att min vistelse skulle se ut om jag besökte just dem på min hemester i sommar. Jag kommer att ”besöka” tretton besöksmål från Nikkaluokta i norr till Lidköping i söder. I slutet av inlägget finns sedan kontaktuppgifter så att du kan läsa mer och hitta information kring varje plats. Snabbt förklarat, faktan från destinationen är riktig – mitt besök där not so much. Hoppas det kan inspirera dig till sommarens äventyr!

Tidigare besök:
Hemester hos Nikkaluokta Sarri
Hemester hos Huuva Hideaway
Hemester hos Sikfors konferens & fritidsby
Hemester hos Norra Dellen Familjecamping
Hemester hos Rånäs Slott

Detta är en bloggtext. Åsikterna som uttrycks i texten står skribenten för.