Annons

All-in med sparrisen ett par veckor nu…

Vi går All-in med sparrisen nu den få veckor som den känns intressant fr både oss och gästerna. Sparris är väl en helt om primör men inte i paritet med framförallt färskpotatisen som kommer snart och då kommer spela huvudrollen på menyn före sparrisen. Sedan många andra fina sommarprimörer. Men nu låter vi sparrisen få komma till tals ordentligt.Ytterligare en rätt då med grön sparris, röding, fläderhollandaise, rostade solrosfrön, fänkål och fänkålsdill.
Annons

Vi går All-in med sparrisen nu den få veckor som den känns intressant fr både oss och gästerna. Sparris är väl en helt om primör men inte i paritet med framförallt färskpotatisen som kommer snart och då kommer spela huvudrollen på menyn före sparrisen. Sedan många andra fina sommarprimörer. Men nu låter vi sparrisen få komma till tals ordentligt.

Ytterligare en rätt då med grön sparris, röding, fläderhollandaise, rostade solrosfrön, fänkål och fänkålsdill.
Rödingen gravar vi ytterst hastigt (15 minuter) och skär längst med filén och delar sedan i portionsbitar (35 gram). På fram penslar vi smör och fänkålspollen på rödingen och bränner med brännare p detta runt om. Lägger på tallrik och vid sidan om den en fin grön sparris som vi hastigt har förkokt i saltat vatten, sedan penslar vi med smör och flingsalt och bränner den också med brännaren, drösar över parmesan innan vi lägger bredvid rödingen. Lite fänkål på rödingen, rostade solroskärnor, extra fänkålspollen och fänkålsdill. Sedan en fläderhollandaise som kommer vid bordet från sifon. Flädern är den sista från förra året innan det snart kommer ny, älskar fläder!

Grillat, sparris, röding, fänkål och fläder, där har man smakerna

Detta är en bloggtext. Åsikterna som uttrycks i texten står skribenten för.