Annons

Slut med duttandet, hösten är här…

En av de nya rätterna som kommer i de lite mer varmrättsliknande partiet i menyn kommer vara helt vegetarisk. Temat pratar höst så det bara ekar mellan matsalsväggarna: svamp! Jordärtskocka! Svamp! Buljong! Salvia? Ok, salvia vetefan var jag fick höst ifrån men man fattar, här är det hösten som är dunkar på med full kraft och jag säger bara äntligen! Nu är det slut på duttandet med vår och sommarmaten, trycket, mustet och det grova ger mig ståpäls, jag bir så otroligt upphetsad av hösten.
Annons

En av de nya rätterna som kommer i de lite mer varmrättsliknande partiet i menyn kommer vara helt vegetarisk. Temat pratar höst så det bara ekar mellan matsalsväggarna: svamp! Jordärtskocka! Svamp! Buljong! Salvia? Ok, salvia vetefan var jag fick höst ifrån men man fattar, här är det hösten som är dunkar på med full kraft och jag säger bara äntligen! Nu är det slut på duttandet med vår och sommarmaten, trycket, mustet och det grova ger mig ståpäls, jag bir så otroligt upphetsad av hösten.

Jordärtskockor kokas i grönsaksbuljong med massor av skivad lök och brynt smör, mosas sedan med visp och daskas upp i r tre små högar på tallrik. På det sen: råskivad skocka, krispig skocka, en skottkärra med stekta svampar, hyvlade svampar, riven gruyèreost och ett brynt salvia och svampskum i mitten av lägget, vid sidan i kåsa, vår (om jag får säga det själv) magiska svampbuljong som är gjord av den bästa svampen (trots alla storheter som Karl-Johan, svart och gul trumpet och kantareller på tallriken), champinjoner. Jag har förhoppningar, stora förhoppningar att det ska ätas en del svamp i Galleriet från och med i morgon efter menybyte. 

Svampmania

Detta är en bloggtext. Åsikterna som uttrycks i texten står skribenten för.

Nyheter