Natur och nyfikenhet bakom Svenska Kocklandslagets tema
NYHETER. När Svenska Kocklandslaget presenterar temat inför VM i Luxemburg i november står natur och nyfikenhet i fokus.
NYHETER. När Svenska Kocklandslaget presenterar temat inför VM i Luxemburg i november står natur och nyfikenhet i fokus.
När Madelen Thors, som driver flera Subway-restauranger, först fick frågan om att anställa Jhonny Sjöstrand med stöd från Arbetsförmedlingen, var hon tveksam. Idag är hon väldigt glad att hon vågade. ”Vi har fått andra p...
NYHETER. Turismen i Sverige fortsätter att växa. 2017 nåddes en ny rekordnivå på 63 miljoner övernattningar, visar siffror från Tillväxtverket. Besökare utanför Norden står för den största ökningen.
NYHETER. Tillväxten fortsätter för krogarna. Restaurangernas försäljningsvolym ökade i december med 3 procent jämfört med samma period 2016. Bäst gick det för kaféer och konditorier.
NYHETER. Odlingsskolan Hvilan utbildning inleder ett samarbete med tv-kocken Tareq Taylor, där han får rollen som matkreatör och inspiratör för skolans nya utbildningar i odling och gastronomi.
NYHETER. 2017 var Parks and Resorts bästa år någonsin sett till besöksantal och försäljning. Koncernchef Christer Fogelmarck vänder blicken framåt och längtar till parkpremiärer och den nya bergochdalbanan Blue Harvest.
NYHETER. Anton Nehro och Carolina Örtegren var de två framtidslöften som fick ta emot stipendium när Dagens Nyheter delade ut årets Gulddrakar på måndagskvällen.
NYHETER. Svensk Camping ser över det obligatoriska campingkortet i sin nuvarande form - ska därmed också se över verksamhetens fokus.
NYHETER. Det finns en ny reseanledning för utländska turister att ta sig till Hornstull. I alla fall de med smak för bra dryck. Nu listas baren Linje Tio som ett av resemagasinet Condé Nast Traveller’s guldkorn.
NYHETER. Luossabacken i Kiruna ska bli mer av en åretruntanläggning, därför investerar kommunen 25 miljoner kronor i en ny sittlift som ska ta fler besökare närmare midnattssolen.
NYHETER. Efter att ärendet åter tagits upp i Miljö- och hälsoskyddsnämnden, står man fast vid att fett från restauranger ska betraktas som hushållsavfall.