Annons

Storsatsning på padel i Lofsdalen och Skara

NYHETER. Padeltrenden breder ut sig allt mer. Bland de senaste i raden är Skara Sommarland, som lanserar nya padelbanor lagom till sommaren och Lofsdalen som planerar att inviga en ny padelhall i december.
Annons

Den relativt nya sporten bara fortsätter att växa i popularitet och nu byggs alltså två helt nya utomhusbanor på Skara Sommarland. Det blir de första utomhusbanorna i närområdet och kommer att vara tillgängliga för både gäster och boende i närområdet våra gäster och boende i närområdet när sommarlandet öppnar vecka 19.

Snart kommer även Lofsdalens gäster och invånare kunna ägna sig åt den omåttligt populära sporten, när fjällanläggningen i sommar planerar att bygga Lofsdalen Padelhall. Med satsningen hoppas Lofsdalen kunna bredda aktivitetsutbudet.

– Vi vill fortsätta att utveckla Lofsdalens aktivitetsutbud och skapa möjligheter för både gäster och bybor att aktivera sig året om. Vi hoppas på en stor efterfrågan och kunna kombinera övriga reseanledningar med padelspelande, säger Ola Andersson, vd Lofsdalens Fjällanläggningar, i en kommentar.

Padelhallen, som kommer att börja byggas i sommar och kommer att inrymma fem banor, innebär en investering på 15 miljoner kronor och beräknas stå klar i december 2021.

Under sommaren fortsätter flera hotell och skidanläggningar att erbjuda sina gäster padelbanor. På Holiday Club i Åre har efterfrågan på erbjudandet Padelmania, med förbokade padelbanor för gästerna, varit stor. För den som vill spela extra mycket padel med arrangerar Holiday Club en padel-weekend den 6-9 maj 2021.

Läs mer om padelboomen i besöksnäringen här, här, här och här.