Annons

Framtidslandet – det moderna, urbana och kreativa norra Sverige.

zoom
N6-initiativet och Red Carpet Media breddar tillsammans bilden av Norrland i en egen kanal på Aftonbladet TV som de kallar Framtidslandet.
Annons

För drygt en månad sedan när jag var inne och snurrade på LinkedIn ramlade jag över ett inlägg om en satsning som fångade mig. Jan Axelsson från Red Carpet Media skrev att de skulle ta fram och sprida korta informella videoklipp med syftet att bredda och förändra bilden om Norrland genom 1000 trovärdiga positiva berättelser. Han skrev också att detta var för att norra Sverige är långt ifrån nidbilden i Norrlands Guld och Jägarna och att de nu hade publicerat deras första pilotavsnitt i en mikrodokumentärserie för Aftonbladet i samarbete med N6-Initiativet.se. Ni kan ju gissa min reaktion!

Kopplat till det här står, som Per nämnde, N6-iniativet som består av en samling av våra sex största städer i norra Sverige. Nämligen Luleå, Skellefteå, Umeå, Örnsköldsvik, Östersund och Sundsvall. Så här presenterar de sig själva på deras hemsida:

”N6-initiativet vill stärka och synliggöra det moderna och kreativa norra Sverige med attraktiva städer, dynamiska fastighetsmarknader, kompetent arbetskraft och innovativa tjänstenäringar. N6-initiativet är en nätverksorganisation som leds av kommunernas politiska ledningar med en grupp tjänstepersoner som utförare.”

Fantastiskt!

Än så länge har det inte dykt upp så många klipp, men jag känner ändå att jag vill lyfta deras arbete för jag anar och hoppas att det kommer bubbla upp mer inom kort. Det första klippet var från BrainStimulation i Umeå och handlade om hur VR kan göra underverk för en strokeskadad hjärna. Det andra, och senaste klippet som publicerades i veckan, handlade om hur restströmmar från skogsindustrin kan bli fiskfoder – något som RISE Processum forskar på. Väldigt intressant! (Det gjorde dock lite ont i mig att det verkar ha använts en riktig fisk i klippet.)

Här kommer du direkt till Framtidslandets egna kanal på Aftonbladet.

Heja heja!