Skiftar pilgrim mot abborre...

Den gröna tomatsoppan blir kvar på menyn, den kommer komma ännu mer till sin rätt nu under våren. Däremot ska ag byta ut pilgrimsmusslan som kommit i tallriken till soppan. Känner mig lite trött på pilgrimsmusslor för tillfället, tar en paus på obestämd framtid.

SÅ, från att jag fick min trötthet på pilgrimsmusslor så har vi tillfälligt kört en grov tartar av rökt gös. Men nu i dag fick jag hem abborre för första gången för i år och den är det tanken att jag ska röka och ha till soppan. Abborre är en favorit, en igenkänningsfisk, alla kan relatera till  abborre, god att röka!

SÅ det har jag gjort i dag, rökt abborre, jäkligt härligt. Bara byxar filéer, gnider in dom med citronskal, salt och olivolja och kallröker. Kommer bryta ut i tallriken sen på fram runt kålrabbiblommor fyllda med pepparrot,  löktrav och lite riven pepparrot, den kalla, gröna tomatsoppan hälls vid bordet. Ett skönt skifte med pil mot abborre

blog comments powered by Disqus

Om min blogg

De här är en inspirationsblogg framförallt om det dagliga arbetet som köksmästare.. Inspirationen kommer även från det vardagliga, privata så en del instick från gastronomin i vardagen tillkommer.

Här avhandlas mat, matglädje, mattävlingar, restaurangbesök, ekonomi och det goda värdskapet. Det är ämnen som jag tycker är intressanta och viktiga när vi ska skapa unika upplevelser för våra gäster och varandra.

Alltid: Matglädje, galenskap och ärlighet. Alltid...

Följ via RSS

Webbpuff

Besöksliv Nyhetsbrev

Annons