Annons

Tvingar mig själv att lägga allt i matsalen…

Har i helgen provlagat min rätt inspirerad av dopp i grytan som jag skrev om här om dagen.
Annons

Har i helgen provlagat min rätt inspirerad av dopp i grytan som jag skrev om här om dagen.
Själva rätten sitter ganska bra, den känns bra, er i bageriet har tagit fram en bra lökbrioche som kommer sätta det sista i själva rätten. Det jag har gått och tänkt på ända sedan jag började med den här rätten och som jag tänkt så många gånger innan är att jag skulle vilja lägga den här rätten från början till slut ute i matsalen direkt framför gästen från början med en tom tallrik och sedan helt naket lägga rätten från början till slut. Jag har skrivit Om det här innan, vi körde det då men de var svårt att sätta det helt och hållet. Att lägga en rätt så här direkt inför gäst är som sagt väldigt ”naket”, det gäller att hitta ett moment och en takt som sitter. Allra bäst skulle det funka om man gjorde det vid en bardisk där det sitter gäster direkt runt ett kök dr man jobbar men det ska fungera att gå ut till gäster vid en ”vanligt” bord också, det ska bara gå nu, idén är så bra och jag har tänkt på det så länge.

Jag vill bara klargöra att det inte handlar om att lägga en rätt ute i matsalen på ett sidobord eller i en bar framför en gäst så att den ser när man lägger och sedan lyfter eller skjuter man rätten till gästen. Nej, tallriken ska stå tom framför gästen när man börjar lägga, hela det lägg du gör i luckan annars sker direkt framför gäst. Jag tror det kommer bli en superschysst detalj och känsla, tror stenhårt på den! Nu ska det ske med en ganska enkel rätt och ett enkelt lägg så kan man bygga vidare sedan när man hittat takten.

En jävlgt enkel redogörelse
Tom tallrik ”tänkt” framför gäst
FläskBuljongen hälls först i tallriken med kanna
Briochen med topping läggs i tallriken

Brödet suger åt sig av buljongen.
Hela den här rätten skulle falla om man skulle ägga den i köket, den ä fan gjord för att läggas direkt framför gäst så jag har i princip tvingat mig själv att göra det här.