Annons

Har branschen några egna idéer?

zoom MEWS - ett nytt innovativt system för hotell Anders Johansson
MEWS - ett nytt innovativt system för hotell Anders Johansson
Stockholms Innovationsstipendium har till uppgift att lyfta innovationskraften i Stockholmsregionen genom att premiera och stimulera idérika personer att gå vidare med sin innovation.
Annons

Stockholms innovationsstipendium delas ut årligen i fem kategorier är öppet för alla som bor, arbetar eller studerar i Stockholms län.

En av kategorierna är ”Resor och turism”, Syftet är att uppmuntra innovationer som utvecklar eller marknadsför Stockholm som en attraktiv destination att besöka för den moderna, medvetna människan. Det kan vara en ny upplevelse, en idé hur en upplevelse ska marknadsföras eller hur Stockholm ska ta hand om alla besökare från alla delar av världen. Innovationerna kan handla om hur man ska övernatta, äta, ta sig fram, se och uppleva eller köpa saker. Det kan handla om en fysisk produkt, en tjänst, något annat eller kombinationer. Det är heller inget som hindrar att innovationen börjar i Stockholm för att sedan ta steget ut i världen.

Jag har varit med i juryn för kategorin ”Resor och turism” i flera år och varit med och utvärderat bidragen samt utsett vinnarna. Det har varit slående att vinnarna kommit från andra håll än just besöksnäringen. Innovation till branschen verkar komma utifrån från personer som aldrig har arbetat i branschen. På senare år har de stora innovationerna i hotellbranschen kommit utifrån. Exempel är bokningswebbplatserna på Internet, som Booking och Expedia, wifi, Airbnb, appar till de smarta mobilerna, etc.

Det är viktigt att innovation också kommer inifrån branschen. Jag tycker därför att alla som har en bra idé och arbetar i besöksnäringen i Stockholms län absolut ska ansöka om Stockholms innovationsstipendium. Om idén vinner belönas den med 100 000 kr som kan användas till att utveckla idén vidare. Vinnaren får också en plats i 6 månader på co-workingstället United Spaces i Waterfront building.

Ansökan ska vara inlämnad senast torsdag 4 april kl 16:00. Länk till ansökan hittar du här.

Detta är en bloggtext. Åsikterna som uttrycks i texten står skribenten för.