Annons

100 första dagarna

zoom
Japp, på söndag är det 100 dagar jag gick på min tjänst som centrumledare för Kiruna C. Vad har då hänt sen dess?
Annons

Ja, Inte rullar vi tummarna här uppe i Kiruna! Det händer så mycket att jag inte riktigt hunnit med att uppdatera som jag önskat. Dessutom är det rätt mycket som inte är officiellt och rent av konfidentiellt. Men ska försöka mig på en kort sammanfattning på det jag kan dela med mig av:

  • Inledde rollen med att bli inbjuden till Sparbanken Nords invigning i deras nya lokaler i kvarter 1 i Kirunas nya centrum. Fint att få ta del av Otto och hans personals stolthet och glädje i de nya, tjusiga, lokalerna. På plats var även projektet Ung Artist Malmfälten som jag tycker är ett väldigt fint projekt som stöttar unga musiktalanger i norr. Sprang fram till dem direkt efter deras framträdande och önskade att de skulle vara med även på vår invigning. Håller tummarna för att det blir så!
  • Ungefär kring samma period deltog jag också på en informationsdag på nya Scandic för handeln inför deras flytt i höst. Väldigt spännande och intressant att lyssna till. Och framförallt kul att få träffa handlarna! Det var också första gången som jag var in i det nya hotellet på riktigt och jag blev positivt överraskad. Såg ut att vara en väldigt fin konferens- och mötesavdelning på andra våningen. Och den här skybarens utsikt skämtar en inte bort.

  • Besökt de nya handelskvarteren både med och utan handlarna för att följa byggprocessens gång. Även genomfört min första guidning för ett lokalt företag i de nya kvarteren tillsammans med min kollega Emma. Pirrigt och kul!
  • Deltog på min favoritkonferens Placebranders day i Skellefteå i slutet på maj där min tidigare kollega Therese och deras projekt ”Hej hemby” knep hem första priset – grattis igen! På vägen dit när jag åkte mot tågstationen i Kiruna såg jag för första gången hur husen närmast järnvägen hade fått orangea stängsel runt sig. De stora maskinerna stod runt husen och en hög med utrivet bråte låg samlat utanför. En ny rivningsprocessen är igång och känslorna vaknade till liv på nytt. Om ni bara visste hur många känslor det är i den här processen. Förra veckan genomfördes också den sista Kirunafestivalen i nuvarande stadskärna, även det sentimentalt och fint.
  • Skrivit en krönika i andra numret av ”Känn dig som hemma” som du hittar här. Min krönika hittar du på sida 15.

  • Firade nationaldagen på Norrbottens länsresidenset i Luleå med ett tjugotal andra inbjudna gäster. Kände mig både fin och stolt i mina familjevänners Norrbottensdräkt. Den här gången fick jag bjuda med mig en plus en och efter en liten röstning på min privata Facebook föll valet på att bjuda med coola Klara som jobbar på Nutti Sámi Siida.
  • Planerat, och planerar, för fullt för invigningen tillsammans med flertal aktörer lokalt och nationellt. Bland annat anordnade vi så att Kirunaborna under Kirunafestivalen fick nominera en Kirunabo som ska ersätta kungen under invigningen av galleriorna. Vi fick in många bra förslag och nu kvarstår urvalet av vilka som ska få den stora äran att öppna dörrarna 1 september.
  • Sen pågår naturligtvis en konstant process och diskussion med alla möjliga berörda intressenter kring allt från hemsidebyggande, upphandlingar, konceptarbete, fotograferingar, inredning, skyltning, mjukvaruprogram, textbearbetning, filminspelningar, nätverkande, bollande, kreativa möten, diskussioner om öppettider och så vidare till allt som kan tänkas behövas för att få allt på plats i våra tre gallerior och respektive lokal.
    56 dagar kvar idag till att vi slår upp dörrarna, tjoho!

Detta är en bloggtext. Åsikterna som uttrycks i texten står skribenten för.

Nyheter