Annons

Ett litet julrim

zoom
Vad har egentligen tomtens ho ho ho, mot Kirunafjällens pow pow pow?
Annons

Ute faller snön och gör staden vit, leende ansikten på de som bor och kommit hit. Julen närmar sig med full fart, lite som att tomten kastar tid med dart.

Mamma ringde och bad mig skriva ner någon rad, men det enda jag kan tänka på är min stad. För vad har jag kvar att önska till min lista, efter att ha mött glada som är här för att turista?

Vad kan ett paket med strunt ge, gentemot lyckan i deras ögon se? Vad har egentligen tomtens ho ho ho, mot Kirunafjällens pow pow pow?

Stadsomvandling, rymd, norrsken och hotell i is, Nordpolen blir nog avis på vårt drömmiga paradis! Och med alla våra vackra byar till öst och väst, kan det ibland bli bråk om vilken som egentligen är bäst.

Och vi vet ju alla att Rudolf egentligen vill fara, som Rebecka Martinsson – hem till Kurravara. För här i Kiruna finns både hopp och passion, även om det är lite oklart med vår tågstation.

Fascineras dagligen av det vi tillsammans skapar, och är förvånad över att inte fler står och gapar. Ibland blir jag själv så imponerad att jag hakan tappar. Vad för chans har då några paket med mjuka klappar?

Så tack mamma men jag har allt jag vill ha, jag bor i vad som har potential till att bli världens bästa sta…d.

Detta är en bloggtext. Åsikterna som uttrycks i texten står skribenten för.