Annons

Hemester hos Lofsdalen Home

zoom
Kan vi resa utan att lämna hemmet? Jajjemen! Med lite fantasi går det alldeles utmärkt. Stopp tolv gör vi hos Lofsdalen Home.
Annons

Resmål 12: Lofsdalen home (Härjedalen)
Näst sista stoppet på resan ska vi göra i Härjedalens kommun och i Lofsdalen. Ulrika bjöd in oss med motiveringen ”Lofsdalen erbjuder både lugn avkoppling och riktigt äventyr i fjällnatur. Våra stugor är mysiga och ombonade.” Som hittat för min lillasyster Tilde!

Tilde tar nämligen studenten imorgon och eftersom det är ett märkligt år i år och vi inte kommer att närvara på plats när hon springer ut, då får vi fira rejält i min fantasi istället. Och det ska vi göra i den lyxiga timmerstugan Lofsdalen Panorama Lillehammer. Kombinationen av timmer, terrass, brasa och utsikt är svårslaget. Wow wow wow.

När vi lagt in väskorna på våra rum så plockar vi ihop lite gott att äta och går ut på den stora terrassen för att fånga kvällssolen. Jag håller möjligtvis ett litet välkomsttal om hur framtiden kommer vara ljus för henne om hon fortsätter kämpa lika hårt som hon gör nu. Att den förmodligen kommer bli ännu ljusare om hon också unnar sig en paus då och då. To enjoy the view så att säga. Och så slår jag ut händerna mot fjälltopparna. Hon kanske skäms lite och blir glad samtidigt.

Sen ber jag henne berätta om våra planer för kommande dagar. Tilde fick nämligen gå igenom aktivitetsutbudet och välja fritt tre aktiviteter. Hon berättar att det blev downhill, björnspaning och fiske. Perfekt för hennes storasyster som är livrädd för björnar, haha. Men det är klart vi ska testa! Jag vill att hon ska prova allt hon är nyfiken på. Och även om jag kommer att vara så nervös att jag knappt kommer att kunna stå på benen, så är det en jäkla ynnest att jag ens får hänga på. Att jag får vara en liten del i hennes universum.

Blev du nyfiken?
Här hittar du mer information.

Facebook: Skoterhuset Lofsdalen
Instagram: skoterhusetlofsdalen
Hemsida: lofsdalenhome.se

Foto: Lofsdalen Home

Foto: Lofsdalen Home

Foto: Lofsdalen Home

Foto: Lofsdalen Home

Bakgrund till ”Hemester hos dig?”
Nu när vi inte kan resa som vi är vana vid är det svårt att göra reportage som kan hjälpa er företagare att få bokningar till sommaren. Men vad händer om vi gör ett besök hemifrån med lite fantasi? Utifrån inskickat material från olika besöksmål efter mitt inlägg ”Hemester hos dig” har jag knåpat ihop ett antal texter på hur jag tror att min vistelse skulle se ut om jag besökte just dem på min hemester i sommar. Jag kommer att ”besöka” tretton besöksmål från Nikkaluokta i norr till Lidköping i söder. I slutet av inlägget finns sedan kontaktuppgifter så att du kan läsa mer och hitta information kring varje plats. Snabbt förklarat, faktan från destinationen är riktig – mitt besök där not so much. Hoppas det kan inspirera dig till sommarens äventyr!

Tidigare besök:
Hemester hos Nikkaluokta Sarri
Hemester hos Huuva Hideaway
Hemester hos Sikfors konferens & fritidsby
Hemester hos Norra Dellen Familjecamping
Hemester hos Rånäs Slott
Hemester hos Kronocamping Lidköping
Hemester hos Sunlight Hotell
Hemester hos Djurönäset
Hemester hos Skeviks gård
Hemester hos Strandpiren
Hemester hos Hofra Bed & Breakfast

Detta är en bloggtext. Åsikterna som uttrycks i texten står skribenten för.

Hotellsystemet som kunde tillgodose alla Åhus Seasides behov

Hotellsystemet som kunde tillgodose alla Åhus Seasides behov

PMS-systemet VisBook har över 1 000 kunder inom besöksnäringen i Norden och växer snabbt, inte minst i Sverige där antalet nya kunder har mer än fördubblats under de senaste två åren. En av de nya kunderna är Åhus Seasid...

Nyheter