Annons

Hemester hos Nikkaluokta Sarri

zoom
Kan vi resa utan att lämna hemmet? Jajjemen! Om vi använder lite fantasi går det alldeles utmärkt - så det ska vi göra nu. Första besöket blir hos Nikkaluokta Sarri.
Annons

Bakgrund till ”Hemester hos dig?”
Nu när vi inte kan resa som vi är vana vid är det svårt att göra reportage som kan hjälpa er företagare att få bokningar till sommaren. Men vad händer om vi gör ett besök hemifrån med lite fantasi? Utifrån inskickat material från olika besöksmål efter mitt inlägg ”Hemester hos dig” har jag knåpat ihop ett antal texter på hur jag tror att min vistelse skulle se ut om jag besökte just dem på min hemester i sommar. Jag kommer att ”besöka” tretton besöksmål från Nikkaluokta i norr till Lidköping i söder. I slutet av inlägget finns sedan kontaktuppgifter så att du kan läsa mer och hitta information kring varje plats. Snabbt förklarat, faktan från destinationen är riktig – mitt besök där not so much. Hoppas det kan inspirera dig till sommarens äventyr!
—————————————
Så, med det sagt så vill jag att du slår igång din fantasi och tänker dig att vi befinner oss några veckor fram i tiden. Restriktionerna har upphört och bilen står färdigpackad utanför. Efter en lång tid i karantän ska vi äntligen få bege oss ut på en roadtrip genom vårt avlånga land. Tjoho!


Resmål 1: Nikkaluokta Sarri (Kiruna/Gällivare)
Ett hemestertips-inlägg kan inte börja utan ett tips på hemmaplan. Och eftersom det är ett tag sedan vi lämnade hemmet och dessutom har med oss en liten bebis så börjar vi med en mjukstart. Nämligen en mini-weekend i Nikkaluokta! Anna som jobbar här lockade oss hit med “Du borde komma hit till Nikkaluokta för att fjällvärlden ger direkt glädje. Att vandra i fjäll är enkelt och ger lycka som blir kvar.” Väldigt svårt att tacka nej till långvarig lycka, eller hur?

Efter knappt 1,5 timmes restid hemifrån är vi framme i Nikkaluokta. Vi packar ur bilen och börjar gå mot stugan som vi ska spendera helgen i. När vi skulle boka såg vi att det fanns ett antal boenden att välja på, men eftersom jag är svag för storytelling så valde jag att boka en av stugorna nämnda efter de fem karaktärerna Eivor, Kristina, Sten, Anna-Nora, Valter och Gertrud. Jag håller en extra tumme för att vi hamnar i stugan döpt efter Sten Brander som jag hört så mycket om.

Trots att vi bor så nära så har jag bara varit här några enstaka gånger. Men varje gång tänker jag att jag borde åka hit oftare! Det fina med Nikkaluokta, enligt mig, är att du faktiskt inte behöver bestiga Kebnekaise och vara värsta äventyraren för att åka hit. Det är jättefint att “bara” gå till glaciärsjön Láddjujávri som jag tänker att vi ska göra. Dit är det 5,6 km och därifrån kan vi njuta av Kebnekaisemassivet på lagom avstånd. Perfekt för oss som är lite nybörjare på äventyr med barn.

När vi börjar packa ihop för att bege oss ut knackar det plötsligt på dörren. Där utanför står Robins bästa kompis med fru och barn. “Tjena! Är ni klara?” Robin vänder sig om och kollar frågande på mig. Jag flinar. Som reseplanerare och projektledare i familjen har jag nämligen styrt upp så att grabbarna ska vandra med barnen under tiden som jag och kompisens fru ska ta tag i det vi så länge velat göra – paddla i Vistasdalen! Hade tydligen glömt att berätta den lilla detaljen för sambon … hoppsan! He he he.

På eftermiddagen när alla kommit tillbaka från respektive äventyr gör vi oss redo för middag och går till restaurang Skáidi för att dela med oss av dagens upplevelser över en måltid från naturens skafferi. Lyx att slippa laga middag när vi är så där härligt trötta efter en heldag utomhus. Morgonen därpå äter vi frukost tillsammans i en av stugorna innan vi beger oss hemåt igen. Under bilresan hem börjar jag att gå igenom mina nästan hundra bilder på telefonen från paddelturen och har svårt att välja vilken jag ska lägga upp som skrytbild på Instagram.

Tack för den här gången Anna och Nikkaluokta Sarri!

Blev du nyfiken?
Här kan du hitta mer information.

Facebook: Nikkaluokta Sarri AB
Instagram: nikkaluoktasarri
Hemsida: http://nikkaluokta.com/

Foto: Nikkaluokta Sarri

Detta är en bloggtext. Åsikterna som uttrycks i texten står skribenten för.

Många spelare har kommit tillbaka

Många spelare har kommit tillbaka

Efter pandemin har de spelande gästerna hittat tillbaka till Vegas och antalet nya spelare har ökat markant. I år har ungefär 30 000 nya spelare registrerat sig hittills och störst är ökningen bland 18–30-åringarna...

Nyheter