Annons

Hemester hos Sunlight Hotell

zoom
Kan vi resa utan att lämna hemmet? Jajjemen! Med lite fantasi går det alldeles utmärkt. Vårt sjunde stopp blir hos Sunlight Hotell.
Annons

Resmål 7: Sunlight Hotell (Nyköping)
Vi rullar vidare genom Sverige och ska nu ta oss till Sörmland. Närmare bestämt till Nyköping dit Camilla har bjudit in oss för att besöka både staden och Sunlight Hotell. Det tyckte jag var fint. Att både staden och hotellet fick utrymme i samma välkomstfras. Är i och för sig fullt övertygad om att många besöksmål ser det som något som går hand i hand. Men det var något i inbjudan och sättet hon formulerade sig på som gjorde att jag faktiskt kände att de har tänkt på att vi kommer vilja utforska mer än hotellets faciliteter. Och att de skulle hjälpa oss om vi ville ha tips på kringaktiviteter.

När vi checkar in berättar receptionisten att Sunlight är Nyköpings största hotell med 152 rum och 262 bäddar, att stadens största spa finns här men även Sveriges största hotellgym med ledarledda familjeträningspass. Jag kollar på Robin och nickar för att han ska förstå att jag vill gå dit sen. Han nickar tillbaka.

Men först ger vi oss ut på en liten barnvagnspromenad längs ån som vi fick tips om. Vi går över Behmbron och tar oss vidare ner till hamnen. Jag pekar ut platser och ställen jag minns från när jag var här senast med AER Summerschool 2014 – bland annat den pampiga medeltidsborgen Nyköpings hus som vi då åt middag i. Vi avslutar sen med ett stopp i lekparken vid hamnen där Sixten får prova att gunga för första gången innan vi vänder hem igen.

När vi kommer tillbaka till hotellrummet slänger jag ner träningskläderna i en påse och går till gymmet. Väl där ställer jag mig vid tröskeln och kikar in på alla maskiner. Överväger att faktiskt träna lite för det ser ut att finnas mycket roligt, men eftersom jag inte har så mycket tid på mig så tar jag bara en selfie vid en maskin och skickar till Robin. Lägger ner mobilen och går sedan vidare mot min egentliga aktivitet för den närmsta timmen – SPA. En hel timme själv med lugn musik, sparitual och massage. Ljuvligt!

Någon minut senare tar jag emot en badrock från spapersonalen som samtidigt frågar: 
– Vill du börja med massage eller fiskspa?
– Nämen, jag har bara bokat en massage…?

– Jo, men det ringde en man och bokade på en fiskspa-behandling på din tidigare bokning. Han lämnade även det här meddelandet.

Hon lämnade över en liten lapp. Där stod det “Mig lurar du inte. Ha så mysigt med fiskarna!” Jag fnissar till och svarar att vi kan börja med fiskspa. Sedan tar jag rygg på kvinnan hasandes i mina spatofflor. Mot firrarna!

Blev du nyfiken?
Här hittar du mer information.

Instagram: sunlight_hotell
Facebook: SunlightHotel
Hemsida: www.sunlight.se/

Foto: Sunlight Hotell

Bakgrund till ”Hemester hos dig?”
Nu när vi inte kan resa som vi är vana vid är det svårt att göra reportage som kan hjälpa er företagare att få bokningar till sommaren. Men vad händer om vi gör ett besök hemifrån med lite fantasi? Utifrån inskickat material från olika besöksmål efter mitt inlägg ”Hemester hos dig” har jag knåpat ihop ett antal texter på hur jag tror att min vistelse skulle se ut om jag besökte just dem på min hemester i sommar. Jag kommer att ”besöka” tretton besöksmål från Nikkaluokta i norr till Lidköping i söder. I slutet av inlägget finns sedan kontaktuppgifter så att du kan läsa mer och hitta information kring varje plats. Snabbt förklarat, faktan från destinationen är riktig – mitt besök där not so much. Hoppas det kan inspirera dig till sommarens äventyr!

Tidigare besök:
Hemester hos Nikkaluokta Sarri
Hemester hos Huuva Hideaway
Hemester hos Sikfors konferens & fritidsby
Hemester hos Norra Dellen Familjecamping
Hemester hos Rånäs Slott
Hemester hos Kronocamping Lidköping

Detta är en bloggtext. Åsikterna som uttrycks i texten står skribenten för.