Annons

Kan din gamla möbel bidra till ökat lokalsinne för nyinflyttade?

zoom
Skulle köp- och säljsidor kunna bli en källa till ökad lokalkännedom för den nyinflyttade? Mitt senaste inköp fick mig att fundera.
Annons

Den senaste tiden har jag spenderat lite extra tid på de lokala köp- och säljsidorna på Facebook. En guldgruva för att inte behöva bli ruinerad som blivande förälder. Och igår när jag åkte hem med det senaste fyndet i bakluckan insåg jag att det finns ett ytterligare värde i den här trenden av att köpa begagnat som jag tidigare inte har tänkt på.

”Vad då?”, tänker du.

Jo, så här:

I princip varje köp jag gjort har inneburit ett meddelande från en Kirunabo där det står en adress som jag ska ta mig till för att hämta upp varan. Och varje gång har det varit en adress jag inte känner till sedan innan. Både för att jag fortfarande anser mig vara relativt nyinflyttad i Kiruna, men kanske mest på grund av att jag har 13 % lokalsinne. Därför blir varje begagnad pryl en väg (!) till starkare lokalkännedom.

Tack vare de här köp- och säljsidorna har jag hittat nya genvägar och passerat gator som jag aldrig tidigare kört på. Jag har lärt mig gatornas namn efter att ha virrat runt i jakt på rätt husnummer och kvarter med GPS-rösten tjatande i bakgrunden. Platser och mindre hotell som jag tidigare bara hört talats om har plötsligt svischat förbi bilrutan och utan att jag tänkt på det har jag skapat en minnesbild av vart de ligger. Jag har helt enkelt lärt känna min stad på ett väldigt effektivt sätt!

Kanske går detta att utveckla till någon fräsig platsinnovation? Vore ju fantastiskt om det gick att kombinera konsumtion, lokalkännedom och möten mellan människor på det sättet. Kanske finns det redan? Under tiden du spånar vidare ska jag motivera min fortsatta konsumtion med att lära mig mer om min stad.

Detta är en bloggtext. Åsikterna som uttrycks i texten står skribenten för.

Nyheter