Annons

Mina senaste semesterfynd

zoom
Så här i semestertider finns det en hel del tid för slösurfande. Då och då dyker det upp något som gör en glad, inspirerad eller fascinerad.
Här är mina senaste favoriter.
Annons

Resebyrån för den vågade
Igår dök resebyrån ”Trip me up” upp i flödet och jag blev nyfiken trots att jag är rikets mest hemkära person. Kul upplägg där resenären inte vet destinationen utan istället bokar en överraskningsresa och får veta destinationen först på flygplatsen (eller när du väljer att smygöppna kuvertet). Som flygrädd och med tanke på miljön hoppas jag att det på sikt även dyker upp tågalternativ. https://www.tripmeup.se/

Simtävlingen mellan gränserna

Har du hört talas om ”Swim the Arctic Cirlce”? Jag hade helt missat den här roliga tävlingen där du kan gå i mål dagen före tävlingsdagen. Hur då? Jo, du korsar nämligen riksgränsen mellan Finland och Sverige, Polcirkeln och tidszonen under tiden du simmar. Dessutom i midnattssolen. Genialiskt!

Tävlingen genomfördes förra helgen i byn Juoksengi (Övertorneå kommun). Men för den som vill vara med nästa år öppnar registreringen i januari.
https://swimac.eu/sv/

Den charmiga turistbyrån på Tynderö
I veckan ska vi åka ner till Sundsvall för att vara med på Träbåtsfestivalen ute på Tynderö. Inför besöket var jag in och kikade på fiskeföreningens Facebook-sida och såg den här fantastiska turistbyrån. Kanske inte den allra första i sitt slag – men det är den första jag har sett. Oavsett otroligt charmigt! Varför krångla till det i onödan?


Placebranderpodden

I dagarna släppte Placebrander en fördjupningspodd om platsmarknadsföring och platsvarumärken. Perfekt för dig som inte är så jättebra på att släppa tankarna på jobbet där i hängmattan eller i solstolen. Eller så utmanar du dig själv med att försöka spara avsnitten och se det som en present till dig själv tills att du kommer tillbaka till kontoret med ny energi?
https://placebrander.se/podd/

Vad har ni gjort för semesterfynd?
Dela gärna med er på min Instagram!
@norrlandspepp

Detta är en bloggtext. Åsikterna som uttrycks i texten står skribenten för.

Förnya stort med smått – nu ska inredningen vara flexibel

Förnya stort med smått – nu ska inredningen vara flexibel

En rådande trend på dagens caféer och restauranger är behovet av flexibilitet. Det ska var enkelt att flytta runt inredning. Man ska kunna sitta ensam eller i stor grupp. Samtidigt som det helst ska kännas hemtrevligt. ...

Nyheter