Annons

Sitt helt tyst i några minuter

zoom
Att skriva om hur imponerad jag är av krafterna som kommer i kris känns lite gjort...? Men om jag måste välja så är det ändå där jag känner att jag kan formulera mig någorlunda.
Annons

Först och främst vill jag följa upp tidigare inlägg. Företaget jag skrev om svarade på sina kommentarer två dagar efter att min bloggpost publicerades. Som jag anade var det dock lite försent och följdfrågorna verkar fortfarande finnas kvar. Men, ett svar kom och det var det jag uppmuntrade till. Bra! Nu går vi vidare.

Svårt att blogga nu
Ja, jag måste erkänna att det är lite svårt att blogga just nu. Det känns svårt att skriva om Covid-19 eftersom jag inte vill slänga runt med åsikter som jag knappt vet vart jag står i och som dessutom ändras dag för dag. Än mindre skulle jag få för mig att skriva någon form av fakta. Samtidigt känns det märkligt att skriva om något som inte har med läget att göra eftersom det påverkar i princip allt. Och att skriva om hur imponerad jag är av krafterna som kommer i kris känns lite gjort…? Men om jag måste välja så är det ändå det sistnämnda där jag känner att jag kan formulera mig någorlunda. För det ÄR fascinerade att se hur vi ställer om, anpassar oss och gör vårt yttersta just nu.

Ljusglimtar i oron
Det görs satsningar digitalt av evenemang som ställts in så att de ändå kan genomföras i ny tappning, butiker korrigerar sina öppettider och erbjuder hemkörning, hyresvärdar går in och sänker hyran till sina hyresgäster som ett stöd, restauranger och caféer roddar om till takeaway, lokala initiativ startas för att stötta handlarna, det tillverkas och köps in skyddsutrustning till vården, tusentals frivilliga anmäler sig som resurser till vården, kommuner går in och köper presentkort hos lokala företag som ges som påskgåvor och företag samarbetar för att göra handsprit. Och det här är bara en bråkdel av allt! Min släkting har hela min uppväxt sagt att Sverige behöver en kris. Att vi varit för bortskämda och har det för bra. Jag tror att jag förstår vad hon syftat på nu. För även om mycket i det här är fruktansvärt så finns det ljusglimtar som jag hoppas att vi håller kvar i. Att vi i fortsättningen inte tar varandra för givet utan fortsätter hålla liv i den här kreativiteten och viljan till samarbete. Amen.

Utmaningar tillsammans med Mulle
Av alla initiativ så finns det ett som värmt mitt hjärta lite extra, och det är lite otippat från Friluftsfrämjandets Instagram. Varje dag i 30 dagar har Mulle en utmaning i naturen. Hittills har det handlat om att bygga streckgubbar av naturmaterial, att gå balansgång och min absoluta favorit – sitt helt tyst i några minuter och lyssna på naturen. Det kan vi nog alla behöva just nu. Här hittar du mer information.

Bild: Från Friluftsfrämjandets utmaning #skogsmulle30

Detta är en bloggtext. Åsikterna som uttrycks i texten står skribenten för.

Satsa på take away till hemestern

Satsa på take away till hemestern

När fler semestrar på hemmaplan kan det bli trångt på de lokala restaurangerna. Därför bör du satsa på take away så att inga kunder behöver vända i dörren