Annons

SkiStar lockar framtida besökare genom unik chatt med Valle

zoom skistar.com Foto: Ola Matsson
skistar.com Foto: Ola Matsson
För ett tag sedan när jag snurrade bland bloggar och hemsidor möttes jag plötsligt av ett bekant ansikte i en pop-up annons.
Annons

I vanliga fall brukar jag ganska snabbt klicka bort de där annonserna, men den här gången blev jag faktiskt både glad och lite nyfiken. Anledningen till det var att det var SkiStars Valle som dök upp i en chattfunktion (se bild nedan).

Det som fångade mitt intresse var att det var Valle själv som var i den lilla runda profilbilden istället för SkiStars egna logga. En så liten detalj som uppenbarligen gjorde någonting med mig och mina känslor. Intressant!

Jag bestämde mig för att kontakta Linda Morell, marknadschef på SkiStar, för att få mer information. Och jag kände mig lite som en nobelpristagare som knäckt koden när det visade sig att de faktiskt är en av de första i Sverige som använder sig av det här innovativa formatet.

– För oss är Valle en viktig budbärare och inspiratör till rörelseglädje bland barn och barnfamiljer. Att använda vår ambassadör Valle som en förlängd arm ut mot konsument på det här sättet som avatar med glimten i ögat är ett nytt grepp generellt i Sverige.

Jag pratade även lite kort med Kristoffer Thelin som är Commercial Director på Cavai. De är företaget som står bakom den tekniska funktionen som möjliggör annonsen. Han förklarade att chattar i displayformat på det här sättet gör det hela lite mer lekfullt. Det ger dessutom ett bättre engagemang hos kunden än en “vanlig” annons och lockar ofta många till att själv söka sig vidare till hemsidan. Men också att det kan ge viktig information för framtiden.

– Inom kort så kommer cookies att försvinna. Det innebär att du inte längre kan tracka besökarna på samma sätt som du kan idag. Men genom den här typen av chatt kan vi fånga upp data som gästen frågar Valle om, till exempel om skidskolan, vilket i sin tur ger SkiStar värdefulla mjuka värden att använda för sin vidareutveckling.

Väldigt spännande vad vi kan åstadkomma med kombinationen teknik och känslor! Jag är mycket nyfiken på framtiden.

Screenshot på Valle som avatar 

Detta är en bloggtext. Åsikterna som uttrycks i texten står skribenten för.

Många spelare har kommit tillbaka

Många spelare har kommit tillbaka

Efter pandemin har de spelande gästerna hittat tillbaka till Vegas och antalet nya spelare har ökat markant. I år har ungefär 30 000 nya spelare registrerat sig hittills och störst är ökningen bland 18–30-åringarna...

Nyheter