Annons

Alla potatisars mamma…

Det är lördag, vi väntar på en fullproppad service. Lördagar innebär att jag lagar P-mat (oftast), det brukar vara en proportionslös förväntan på käket, lördagar är alltid bäst.I dag då så kom det önskemål om Schweiz och fan hela världens mamma av potatisrätter: Rösti.All form av lagad potatis härstammar från den här klassikern, det finns alltid en urmoder till allt, här har vi potatisens.
Annons

Det är lördag, vi väntar på en fullproppad service. Lördagar innebär att jag lagar P-mat (oftast), det brukar vara en proportionslös förväntan på käket, lördagar är alltid bäst.

I dag då så kom det önskemål om Schweiz och fan hela världens mamma av potatisrätter: Rösti.
All form av lagad potatis härstammar från den här klassikern, det finns alltid en urmoder till allt, här har vi potatisens.

Som med alla gamla rätter finns det ju en uppsjö av varianter, varje liten  by eller gård i Schweiz har sin egna variant, jag gillar med rökt sidfläsk eller ost i röstin, lök är också fint.

I dag då, en präktig kaka med sidfläsk och potatis, noga att man river grovt, saltar och vrider ur potatisen. Varm panna och mycket smör och lite olja, röstin ska vara rejält hög och stekas långamt, när den är vänd så kan man skjutsa in hela pannan i ugnen så att kakan går rejält klar, inget aldente här inte. Detta är Lchf på riktigt (eller inte), bra jäkla sugen att bara köra löjrom, gräddfil och rödlök till mina tårtbitar av rösti men i dag när det är köksmästar-p-mat så fick det bli reninnanlår, anklever och pumpa,, lördag hela veckan. 

Rösti för potatisälskare

Detta är en bloggtext. Åsikterna som uttrycks i texten står skribenten för.

Hotellsystemet som kunde tillgodose alla Åhus Seasides behov

Hotellsystemet som kunde tillgodose alla Åhus Seasides behov

PMS-systemet VisBook har över 1 000 kunder inom besöksnäringen i Norden och växer snabbt, inte minst i Sverige där antalet nya kunder har mer än fördubblats under de senaste två åren. En av de nya kunderna är Åhus Seasid...

Nyheter