Annons

Det är det här allt handlar om…

Eleverna från Sfi-Kista har vart med oss under några veckor och lagat husmanskost, i går skrev jag om projektet, det är en ren förmån att ha fått vara med och göra det här. Varje gång vi har setts och lagat husman så har vi pratat nästan mer om maten från länderna som eleverna kommer ifrån, jag har så mycket frågor, infallsvinklar, smaker, recept, temperaturer, surdegar och grönsaker jag vill fråga om och veta allt om. Framförallt vill jag äta allt. Trycka massor med mat, därför har jag sett fram emot dagen.
Annons

Eleverna från Sfi-Kista har vart med oss under några veckor och lagat husmanskost, i går skrev jag om projektet, det är en ren förmån att ha fått vara med och göra det här. Varje gång vi har setts och lagat husman så har vi pratat nästan mer om maten från länderna som eleverna kommer ifrån, jag har så mycket frågor, infallsvinklar, smaker, recept, temperaturer, surdegar och grönsaker jag vill fråga om och veta allt om. Framförallt vill jag äta allt. Trycka massor med mat, därför har jag sett fram emot dagen.

För i  dag var det dags vi åkte till Sfi i Kista. Rätter från bland annat Syrien, Somalia, Kurdistan och Eritrea dukades fram: Frukost-injera med njursaute (sjukt bra till frukost!), Medloka (färskost och pistaschkaka), Namura (kokoskaka) Tabbouleh med granatäpple och Syrianska ”piroger” med spenat och nötter bland mycket annat. Stoltheten, det ivriga och energin, den flödade under kurserna vi haft om Husman, nu var lågan tänd igen. Väldigt mycket mat och väldigt många samtalsämnen. Viktiga samtalsämnen, jag känner att jag har en bit av varje individ, dess bakgrund och dess kultur inom mig nu. Det är en bra start, nu vill jag bara mer, ännu mer. Jag formar saker i mitt huvud nu, det här ska jag aldrig släppa, aldrig i livet.

Jag bara satt i bilen efteråt och stirrade ut i intet innan jag startade bilen och åkte. Helt tom. Men sen kom energin, med full kraft. För det är det här allt, precis allt handhar om: passionen, matglädje, stolthet och  möten i en totalt omysig lektionssal mitt på blanka dagen  med så mycket kärlek och vänskap. 

En del av buffén

Detta är en bloggtext. Åsikterna som uttrycks i texten står skribenten för.

Nyheter