Annons

Dör av leda…

Av olika anledningar blir vi tvungna att ändra två av rätterna här nu direkt på Galleriets första meny. Skulle jag gå in på varför får det blir en ny bok, jag har sovit typ en timme i natt, den vanliga, ångestnatten i och runt ett menybyte, punkt.En av rätterna, den vita sparrisen som jag skrev om för några veckor sedan då jag tänkte mig att skiva sparrisen tunt och varva med skivor av en Västerbottensgelé funkar inte, det gör ont men nu är den ändrad och jag kan andas igen.
Annons

Av olika anledningar blir vi tvungna att ändra två av rätterna här nu direkt på Galleriets första meny. Skulle jag gå in på varför får det blir en ny bok, jag har sovit typ en timme i natt, den vanliga, ångestnatten i och runt ett menybyte, punkt.

En av rätterna, den vita sparrisen som jag skrev om för några veckor sedan då jag tänkte mig att skiva sparrisen tunt och varva med skivor av en Västerbottensgelé funkar inte, det gör ont men nu är den ändrad och jag kan andas igen.

Istället för att skiva sparrisen tut skär jag den i tre bitar och ställer ut på sten i en rad (ganska stramt lägg här, det kan vara på sin plats, det är mycket stök på tallrikarna så ett ”stramt” lägg kan vara skönt som avbryt, blir allt samma gör sig gäspreflexerna påminda), på varje sparrisbit placerar jag en rundel av stansad Västerbotten ”gelé”, lite syrad lök och krisp av Västerbotten, vid bordet bränns Rundlarna av Västerbotten och den smälter ner och viker sig över sparrisen. Den andra detaljen är tamagon som vi proppar med Västerbotten, bygger på den med picklad vit sparris, en tunn skiva torsk, rökt forellrom och krispig Västerbotten. När Gelét är bränt vid bordet grabbar gästen sin Nordiska ätpinne (älskar våra pinnar!) och äter som när man äter sushi. Jag är hyfsat nöjd, för mig är det viktigt att ha med en rätt av den här sorten och som äts så här, jag kräver en variation och inte samma serveringssätt rakt igenom, dör av leda annars.

Här ks adet brännas , sen får ätpinnen jobba

Detta är en bloggtext. Åsikterna som uttrycks i texten står skribenten för.