Annons

Hemligheten är ingen hemlighet…

Ätit något av det allra godaste jag vet här nu i kväll: panerad torsk med curryremoulade, blomkål och kokt potatis, moffarmat på allra högsta nivå. Äter ju det här då och då, varje gång tänker jag att jag ska hitta en väg att kunna få ungefär samma känsla på en rätt på en meny på kvällen, jag ska det nu på Hantverket.Hemligheten med den här rätten är ju ingen hemlighet: stekt/friterad fisk, tokgod remoulade med sötsyrliga pickles, majjo och curry, resten av prylarna behövs egentligen inte.
Annons

Ätit något av det allra godaste jag vet här nu i kväll: panerad torsk med curryremoulade, blomkål och kokt potatis, moffarmat på allra högsta nivå. Äter ju det här då och då, varje gång tänker jag att jag ska hitta en väg att kunna få ungefär samma känsla på en rätt på en meny på kvällen, jag ska det nu på Hantverket.

Hemligheten med den här rätten är ju ingen hemlighet: stekt/friterad fisk, tokgod remoulade med sötsyrliga pickles, majjo och curry, resten av prylarna behövs egentligen inte. Ok, kokt potatis eller som i dag blomkål är gott och kanske lite nyttigt men egentligen behöver man inte mer än panerad fisk och remoulade.
Jag ska ju givetvis göra o det här totalt men försöka behålla elementen som gör mig knäsvag.

Rätten blir oerhört enkel, ska panera citronrimmad kolja i grova bitar och panerar i torkad smulat selleri och panko, friterar på fram. Till det en galen selleriremoulade med tryffel. Strimlar rotselleri och blanchar blixtsnabbt i saltat vatten (maximalt krisp är målet). Lägger sedan i kall pickleslag någon timme innan jag torkar sellerin riktigt torr. Gör en god tryffelmajonäs och blandar oerhör kort med sellerin (vi snackar typ 90 procent selleri). Ska bottna en tallrik med remouladen, sprida ut den lite över stor yta och sedan placera ut de sellerifriterade koljabitarna, vattenkrasse ovanpå och utevid bordet: riven tryffel, återkommer efter provlagning. Det här är en rätt i led med det jag strävar åt mer och mer och som gör mig sjukt taggad: färre komponenter men ingen förlust av komplexiteten.

Hemligheten är som sagt ingen hemlighet, jag är säker på att känslan kommer bli likartat som med det här
Torsken precis nerlagd i pannan, tyvärr så hade jag ingen panko här hemma i dag och det  var närmast panik när det stod klart att jag skulle behöva använda ströbröd! att panera i! Det här är inget man äter de dagar man är inne på dietstigen men herregud, ibland behövs moff

 

Detta är en bloggtext. Åsikterna som uttrycks i texten står skribenten för.

Nyheter