Annons

Juice av grillad gurka…

Ny rätt nästa vecka är en skreirätt med ostron, grillad gurka, pepparrot och kålrabbi. Skreien ska tataki-stekas och skivas som vi gjort med laxen innan, sjukt gott. Kålrabbin lätt syrade som blommor fyllda med ostronkräm, pepparrot är riven över allt och till sist en juice som vi häller över gjord av grillad gurka, ostron och olivolja. Lite grillad gurka som den är kommer också i den djupa tallriken.
Annons

Ny rätt nästa vecka är en skreirätt med ostron, grillad gurka, pepparrot och kålrabbi. Skreien ska tataki-stekas och skivas som vi gjort med laxen innan, sjukt gott. Kålrabbin lätt syrade som blommor fyllda med ostronkräm, pepparrot är riven över allt och till sist en juice som vi häller över gjord av grillad gurka, ostron och olivolja. Lite grillad gurka som den är kommer också i den djupa tallriken.

Juicen då, den blev riktigt bra när jag testade den här nu på eftermiddagen, bara grillar gurka riktigt hårt och centrifugerar sedan, silar genom duk och smaksätter med olivolja, ostronjuice och salt. Vi kommer inte skriva att det är ostron i juicen utan bara att det är en juice av grillad gurka. I vanliga fall så får ju gurka vara med och ”höja” ostron, här får ostronen lyfta gurkan i skymundan. Återkommer med hela rätten.

Testa att grilla produkter innan du centrifugerar om du inte gjort det innan, det är inget nytt men det är inte mindre schysst för det. 

Stenhårt på grillen
En flaska bombarderad med smak, grillad gurka, ostron, olivolja, salt

 

Detta är en bloggtext. Åsikterna som uttrycks i texten står skribenten för.

Nyheter