Annons

Kockar på middag…

Fredag och lördag har några i köket suttit i matsalen och ätit middag med sällskap, främst för att få njuta. Men också en del för att det är nyttigt och viktigt att man sitter och äter sin mat som gäst och får uppleva det som man annars lägger i köket ”live” ute i matsalen med miljö, dryck, service och allt annat som är lika mycket matupplevelse som själva maten.
Annons

Fredag och lördag har några i köket suttit i matsalen och ätit middag med sällskap, främst för att få njuta. Men också en del för att det är nyttigt och viktigt att man sitter och äter sin mat som gäst och får uppleva det som man annars lägger i köket ”live” ute i matsalen med miljö, dryck, service och allt annat som är lika mycket matupplevelse som själva maten.

Martin i fredags och Mattias i går, det kommer många saker ut ifrån dom middagarna, mycket är saker som bekräftas och gör att vi fortsätter på utstakad väg men också en del detaljer som gör att man kanske måste göra en förändring. Det här skulle man ju aldrig se om inte köket eller annan personal äter i vår egen restaurang, det är tokviktigt och måste ske kontinuerligt, just när man kör middagen kan det kännas lite speciellt att servera sina egna arbetskamrater men det släpper efter ett tag,  det är värt det!

Om man inte praktiserar att kockarna och övrig personal äter i sin egen restaurang så rekommenderar jag det, otroligt nyttigt och viktigt. 

Från i fredags, Martins sällskap Ebba i full färd med bröd/snacks servering
Från i fredags, köksgrogg till Martin
Från i lördags (i går) Mattias i matsalen

Från i lördags (i går), en av två detaljer från sparrisrätten till Mattias: tamago med Västerbotten, en tunn skiva torsk, en tunn skiva pickad vit sparris, rökt forellrom och krispig Västerbotten. 
Från i Lördags (i går) Mattias nykrossade ogrässmörgås

 

Detta är en bloggtext. Åsikterna som uttrycks i texten står skribenten för.