Annons

Kokbok: fotodag 1…

Efter höst och vinter med massor av skrivande så var det i dag dags för fotodag 1 till  min kokbok som kommer ut i höst. Sitter man hemma på kammaren och skriver text och berättelser om rätterna och sedan recept så finns hela tiden en bild av hur maten ska se ut. Texten är viktig, jag vill att det ska finnas ett värde i att också läsa text i en kokbok som känns intressant och läsvärd. Men bilderna är ju givetvis sjukt viktiga, herregud, inför dagen i dag har jag vart lite ”spänd” så mycket kan jag säga.
Annons

Efter höst och vinter med massor av skrivande så var det i dag dags för fotodag 1 till  min kokbok som kommer ut i höst. Sitter man hemma på kammaren och skriver text och berättelser om rätterna och sedan recept så finns hela tiden en bild av hur maten ska se ut. Texten är viktig, jag vill att det ska finnas ett värde i att också läsa text i en kokbok som känns intressant och läsvärd. Men bilderna är ju givetvis sjukt viktiga, herregud, inför dagen i dag har jag vart lite ”spänd” så mycket kan jag säga.

Men bilden av hur vi vill att det ska se ut förtydligades under dagen, hela teamet (jag, Maria och Elisabeth på Natur och kultur samt Lennart, fotograf) har börjat staka ut bildmanér, bildspråk, tänk och olika vinklar en sån här första dag, sjukt nöjd och då kommer allt bara att bli bättre!

Det är en dröm att få göra det här, mat är både smaker, känsla, idéer, text men också bilder, herregud, kokböcker är inspiration på alla plan och nu är det fullt ös framåt för att göra just en sån bok!  

En massa olika typer av bilder blir det, här är det en momentbild på gång, någon eller några sådana med lite action blir det

Detta är en bloggtext. Åsikterna som uttrycks i texten står skribenten för.

Nyheter