Annons

Moffarläge på ny äppeldessert…

Fredag och ny dessert på menyn, Oskar har arbetat fram en variant av det godaste som finns att uppbringa i dessertväg: smulpaj. Smulpaj är allt som kan tänkas innehålla minnen från bandomen, skrubbsår på knäna, sommar, vaniljsås och ett hejdlöst ätande av sötsak. Får jag bara välja en enda sak som jag bara får äta som efterrätt hela livet ut så blir det smulpaj, kraven på Oskars ”paj” är satt, känn ingen press, typ.Så han har tagit vårt smörpappersvik som vi bakar i ugnen i form av ett paket och byggt en paj därifrån.
Annons

Fredag och ny dessert på menyn, Oskar har arbetat fram en variant av det godaste som finns att uppbringa i dessertväg: smulpaj. Smulpaj är allt som kan tänkas innehålla minnen från bandomen, skrubbsår på knäna, sommar, vaniljsås och ett hejdlöst ätande av sötsak. Får jag bara välja en enda sak som jag bara får äta som efterrätt hela livet ut så blir det smulpaj, kraven på Oskars ”paj” är satt, känn ingen press, typ.

Så han har tagit vårt smörpappersvik som vi bakar i ugnen i form av ett paket och byggt en paj därifrån.

Bottnar det vikta paketet med en brödkräm smaksatt med kardemumma. Krämen görs av en brödpudding som först är bakad av vitt bröd, socker, ägg, mjölk, kardemumma och citronskal, den får kallna och är sedan mixad slät.
Fortsätter med Svenska äpplen rostade med brynt smör och farinsocker, självklart med skalet på!

På det en smuldeg med lite salt och till sist mitt ibland degen lite här och där: punchgelé gjord av Gelan som tål värme, gelén kommer ge lite sting och syra av citronsom finns i.
Vi viker ihop paketet, på fram bakas det av och serveras direkt ut till gäst som får vika upp det varma pakektet. Punchglass skedas av oss i köket eller serverigen ute vid bordet, egentligen en riktigt enkel dessert men herregud, moffläge!
Oskar testar det sista innan kvällen 

Detta är en bloggtext. Åsikterna som uttrycks i texten står skribenten för.