Annons

Personlighet gav utdelning i Michelin i dag…

Händelserik dag i dag, Michelin har gett ut sina stjärnor och det regnade faktiskt ganska friskt i dag.Jäkligt kul att det nu kommer stjärnor utanför storstäderna, det finns några som fått som jag rent personligen känner lite extra för:
Annons

Händelserik dag i dag, Michelin har gett ut sina stjärnor och det regnade faktiskt ganska friskt i dag.
Jäkligt kul att det nu kommer stjärnor utanför storstäderna, det finns några som fått som jag rent personligen känner lite extra för:

Mikael Svensson på Kontrast i Oslo. Micke hade jag som elev när han gick i restaurangskolan, vi har hållit kontakten under hans läroresa runt om i Europa och sedan några år i Oslo och nu den senste tiden som sin egen på restaurang Kontrast där han lagar sin egen helt egna mat, personligt och vädigt mycket Micke. I dag kom stjärnan, den betyder så oerhört mycket. Stort grattis Micke med team, så otroligt värda detta!

Carl Ishizaki på Sushi Sho är också en person man unnar stjärnan, en egen profil, någonting som känns genuint och äkta, det ska premieras, inte bara hos guider utan rent generellt, stort grattis Carl!

Sen då, Karin, alltså Karin Fransson, en förebild, vän, läromästare och mentor. Om det finns någon som lagar helt sin egen mat på sitt sätt med hela sig själv bakom varenda milmeter på tallriken så är det Karin. Ett större bevis för att det personliga alltid lönar sig är det som presenteras på Hotell Borgholm. Karin har aldrig tittat på annat, hon  bryr sig inte. När jag säger läromäster, mentor och allt annat ovan om Karin så är det just det: det personliga, sin egen väg, det är det allra största som Karin lärt och visat mig. Det är finns många som borde tänka på det där, jag skriver (vilket är ett lyckligt sammanträffande) om precis det här i min senaste krönika i Gourmet, det blev plötsligt väldigt aktuellt.
I dag när jag såg Karin vandra upp längst gången vid presskonferensen och upp på scen så var det gåshud och tårar för allt slit och kämpande som hon lagt ner. Jag lyfter min hatt, jag bugar med knotig rygg och jag hurrar med klar stämma, grattis Karin!

Och Fäviken får två direkt, inte en vild gissning att det inte stoppar där, stort grattis!!

Grattis också till Pm och vänner, Daniel Berlin och Upper House, väl värda!!

Till alla som inte fick några fler eller inte fick någon stjärna alls kommer uppmuntrande tankar från Tugget, kämpa på, det kommer…


 

Detta är en bloggtext. Åsikterna som uttrycks i texten står skribenten för.