Succéresa för streetfoodinspirerade crêpes
NYHETER. Ett bröllop, ett franskt crêpes-recept och en food truck. Där har ni ingredienserna i storyn om hur Ett litet crêperie i gotländska Stenkyrka såg dagens ljus.
Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare
Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...
”Både vinnare och förlorare”
ANALYS. Sett till antalet konkurser var 2023 ett riktigt bottenår. Hela 816 företag inom logi och restaurang kastade in handduken. Besöksliv fick ett samtal med Visitas chefsekonom Thomas Jakobsson.
Familjen Backner lämnar Sälens Högfjällshotell
NYHETER. Thommy Backner var bara 29 år när han blev vd för det anrika hotellet. Nu, 34 år senare, är det dags för honom och familjen att lämna över stafettpinnen.
Heldag för ny forskning inom besöksnäringen
NYHETER. Hundturism, minskade klimatutsläpp och besöksnäringens förutsättningar i utsatta områden. Det var några av ämnena som avhandlades när BFUF bjöd in forskare med pågående projekt.
”Det finns ingen bättre arbetsplats för mig”
KARRIÄR. Louise Mackegård Evensen tar över som general manager för Copperhill Mountain Lodge i Åre.
Fullt fokus på hållbar turism
NYHETER. I dag startar Global Sustainable Tourism Council (GSTC) sin globala kongress GSTC2024. Den äger rum i Stockholm och det är första gången någonsin som den hålls i Sverige.
Hos Vyn är inredningen allt
NYHETER. ”Inredningen är oerhört viktig för helheten”, berättar Daniel Berlin som utlyste en arkitekttävling inför öppningen av sin drömdestination på Österlen.
Texas Longhorn firar 30 år
NYHETER. Jubilerande Texas Longhorn bjuder in gäster och medarbetare till BBQ Blockparty och öppnar snart den första restaurangen utanför Sverige.