Annons

Sekunddrama med moff…

Från i dag kör vi en macka som förrätt på lunchen, en Dalarömacka. Jag tryckte en i morse och sedan dess har inspirationen flödat på högvarv. Mackan är gudomlig: en tunn skiva rågbröd i botten på en tallrik, därefter i följd: plockad böckling, hovmästarsås, rödlök, gräslök, kapris, ytterligare hovis och till sist en äggula, vi körde lite forellrom här nu också. För mig, som fullständigt älskar moff, all form av moff , är detta är den största gastronomin, (att få moffa komplex mat på allra högsta nivå alltså) och jag går igång på alla ångande cylindrar.
Annons

Från i dag kör vi en macka som förrätt på lunchen, en Dalarömacka. Jag tryckte en i morse och sedan dess har inspirationen flödat på högvarv. Mackan är gudomlig: en tunn skiva rågbröd i botten på en tallrik, därefter i följd: plockad böckling, hovmästarsås, rödlök, gräslök, kapris, ytterligare hovis och till sist en äggula, vi körde lite forellrom här nu också. För mig, som fullständigt älskar moff, all form av moff , är detta är den största gastronomin, (att få moffa komplex mat på allra högsta nivå alltså) och jag går igång på alla ångande cylindrar.

Nu ska jag göra om vår svampsmörgås! Den ska ha liknande smaker men det blir med rökt abborre istället. I botten på morteln en hovmästarcreme, picklad rödlök, äggula och massor av dill. På rågbrödsflarnet, plockad rökt abborre, tärnad lagrad ost (har inte bestämt mig vilken än, tusen alternativ finnes), kapris, sikrom, ja man fattar. Där är jag nu i mitt mack-rus, svampsmörgåsen ska ut fram tills det finns kantareller då den återinträder, självklart. Men ram till dess, abborrmacka, fullständigt klar med rätten inom kort, återkommer. 

Dalarömackan, rysningar ända ner på fötterna efter att ha tryckt den här i dag, det var ett sekunddrama att moffa i sig den här. 

Detta är en bloggtext. Åsikterna som uttrycks i texten står skribenten för.

Hedda fick sitt drömjobb – blir chef på sin gamla arbetsplats

Hedda fick sitt drömjobb – blir chef på sin gamla arbetsplats

Behovet av kompetent personal i hotell- och restaurangbranschen är stort. För att möta det utökas nu utbildningen Hotel & Restaurant Manager med en helt ny utbildning i Norrtälje och Skellefteå

Nyheter