Annons

Tankar om restaurangen…

Restaurangen som vi nu i april kommer starta upp kommer vara just ett galleri, ett matgalleri. Alla väggar kommer vara täckta med matbilder och matkonst. En vägg i matsalen kommer vara vikt åt en matfotograf som kommer få ställa ut sina bilder. Först ut är Magnus Skoglöf, vernissage oh samtidig invigning av restaurangen sker den 21:e april, det närmar sig med stormsteg.Det blir en hel del förändringar från det vi gör nu, matsalen till att början med men sen då kläder, menyer, musik och menyupplägg.
Annons

Restaurangen som vi nu i april kommer starta upp kommer vara just ett galleri, ett matgalleri. Alla väggar kommer vara täckta med matbilder och matkonst. En vägg i matsalen kommer vara vikt åt en matfotograf som kommer få ställa ut sina bilder. Först ut är Magnus Skoglöf, vernissage oh samtidig invigning av restaurangen sker den 21:e april, det närmar sig med stormsteg.

Det blir en hel del förändringar från det vi gör nu, matsalen till att början med men sen då kläder, menyer, musik och menyupplägg.
Upplägget kommer innebära en tiorättersmeny som det är möjligt att äta tre, fem, sju eller just hela tian till ett fixerat pris vilka rätter som än väljs. Det kommer vara precis samma fokus på det svenska och husmanskosten i grunden (kanske ännu mer), trycket och intensiteten i vår mat ska vara kvar men rätterna blir mindre till storleken. Det gör att vi kommer kunna skruva till allt ytterligare ett par snäpp med inspirationen från vår gamla fina mat och matkultur, vin och service hänger med där.

Ledig den här veckan men det innebär inte att verksamheten är igång i kroppen, just i dag har jag vart ute i skogen med småttingarna och tankat kreativitet (bästa platsen, speciellt när det inte finns bär och svamp som jag avskyr att plocka, bara lugnet och naturen), sen under eftermiddagen jakt efter nytt porslin. Hittat en jäkligt bra tallrik till en grön tomatsoppa med kålrabbi, ostron och pepparrot som vi kommer köra, en förlängning av en av rätterna som är på menyn nu. 

Fy satan, det här är platsen som ingen annan, vill man vara filosofisk (ibland vill man ju det?) så är det här det funkar
Man hittar alltid till slut det man söker efter. Jag har letat efter en djup skål/tallrik till min rätt med kålrabbiblommor, grön tomatsoppa, ärtor, vild sparris och pepparrot som inte är en keramiktallrik utan en fräsch pjäs som känns vår och sommar, här är den! Se det: blommorna, ärtorna, vildsparrisen
 

 

Detta är en bloggtext. Åsikterna som uttrycks i texten står skribenten för.

Nyheter