Annons

Testar inför sparrissäsongen…

Testar i dag en ny rätt inför sparrissäsongen som kommer om några månader. Riktigt suspekt att beställa hem och skala vit sparris så här års, Holland var ändå landet, trodde vi skulle prata Peru eller något annat när jag ratade med grönsakshandlaren i går.  Den här rätten är verkligen från början här nu, kommer återkomma till den under veckorna som följer.Det är en massa punkter som ska fyllas och frågor som ska få sina svar så här i början:1: jag har en idé om lägget, det ska jag testa nu med de allra första tankarna om tillbehör förutom sparrisen.
Annons

Testar i dag en ny rätt inför sparrissäsongen som kommer om några månader. Riktigt suspekt att beställa hem och skala vit sparris så här års, Holland var ändå landet, trodde vi skulle prata Peru eller något annat när jag ratade med grönsakshandlaren i går.  

Den här rätten är verkligen från början här nu, kommer återkomma till den under veckorna som följer.

Det är en massa punkter som ska fyllas och frågor som ska få sina svar så här i början:
1: jag har en idé om lägget, det ska jag testa nu med de allra första tankarna om tillbehör förutom sparrisen.
2: är det över huvud taget genomförbart?, blir det bara larvigt?
3: smakerna så här i början? Funkar? Eller kastar vi skiten?
4: funkar det att äta? Kan jag sätta mig ner och äta hela tallriken med kniv och gaffel?
5: just den här rätten innebär ett moment i matsalen där vi bränner rätten med brännare vid bordet, trams?

Men allra viktigast ändå att ta med från i dag är ju smakerna så här i början även om det inte är klart. Jag ska köra vit sparris och ost. Sjukt gott med ost (gruyère tänker jag mig sen) Sparrisen ska kokas och skivas tunt. Jag gör en kräm av osten som jag gjuter med gelatin och sedan skär i lika breda remsor som sparrisen. Tänker mig sedan att jag lägger ut en rökt fisk på tallriken (testar med torsk i dag) Och sedan varvar skivor av sparris och ost ”skivorna”, ute i matsalen sedan går man på med brännaren, sparrisen blir lite sotad och ostkrämen smälter ut (men inte helt) över fisk och emellan sparris.

Testet gick bra. De frågor jag hade ovan är ju fem till nu men ett upplag och ett lägg måste till för at över huvud taget kunna gå vidare. Den enda fråga som således besvarades var att ja, vi går vidare, några komponenter ska till, rätten och den första tanken funkade, håll utkik, jag återkommer. 

Ett första ”rålägg”, vi ser vart det landar

Detta är en bloggtext. Åsikterna som uttrycks i texten står skribenten för.