”Det är viktigt på riktigt”
KARRIÄR. Sodexo har fångat stjärnkocken Jessie Sommarström som nu ska ta maten inom skola, sjukvård och äldrevård till en ny gastronomisk och mer hållbar nivå.
Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare
Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...
Maxad dag för Uppsalakrogar på valborg
NYHETER. Forsränning, vårsånger och mösspåtagning. Champagnefrukost, sillunch och nattklubb. Valborg i Uppsala är något alldeles särskilt och för krogkoncernen Svenssons Krogar innebär det en fullspäckad dag.
Konsertlös sommar påverkar Göteborgshotell
NYHETER. Arenan Ullevi lockar vanligtvis hundratusentals besökare till Göteborg om somrarna. Men än så länge är inga konserter inbokade i år – något som får en påverkan på stadens besöksnäring.
Svenska viner ska erövra världen
NYHETER. The Swedish Wine Tasting 2024. Det är namnet på den manifestation som ska få världen att få upp ögonen för svenskt vin.
Hoppfullt för Jumpyard
REPORTAGE Sedan öppningen för sju år sedan har det snurrat snabbt för företaget som satt trampolinparken på aktivitetskartan. Idag öppnar Jumpyard i Sundsvall – till kommunens stora glädje.
Succéresa för streetfoodinspirerade crêpes
NYHETER. Ett bröllop, ett franskt crêpes-recept och en food truck. Där har ni ingredienserna i storyn om hur Ett litet crêperie i gotländska Stenkyrka såg dagens ljus.
”Både vinnare och förlorare”
ANALYS. Sett till antalet konkurser var 2023 ett riktigt bottenår. Hela 816 företag inom logi och restaurang kastade in handduken. Besöksliv fick ett samtal med Visitas chefsekonom Thomas Jakobsson.
Familjen Backner lämnar Sälens Högfjällshotell
NYHETER. Thommy Backner var bara 29 år när han blev vd för det anrika hotellet. Nu, 34 år senare, är det dags för honom och familjen att lämna över stafettpinnen.