Ingen ljusning för personalbristen i restaurangbranschen
NYHETER. I Arbetsförmedlingens rapport Var finns jobben ser det fortsatt mörkt ut för hotell- och restaurangbranschen, som lider av hög personalbrist.
NYHETER. I Arbetsförmedlingens rapport Var finns jobben ser det fortsatt mörkt ut för hotell- och restaurangbranschen, som lider av hög personalbrist.
101 rum renoverade på mindre än ett kvartal - samtidigt som hotellet kryllade av gäster. Hur ror man ett sådant projekt i land? – Allt handlar om planering, säger Aram Mojarrad på Hotel Karlaplan i Stockholm.
NYHETER. Matfesten Åre Gastronomy Week som arrangeras för femte året i rad väntas dra rekordpublik: ”Vi har ökat antalet gästnätter och foodies för varje år”, säger projektledare Calle Hedman.
NYHETER. När Svenska Kocklandslaget presenterar temat inför VM i Luxemburg i november står natur och nyfikenhet i fokus.
NYHETER. Turismen i Sverige fortsätter att växa. 2017 nåddes en ny rekordnivå på 63 miljoner övernattningar, visar siffror från Tillväxtverket. Besökare utanför Norden står för den största ökningen.
NYHETER. Tillväxten fortsätter för krogarna. Restaurangernas försäljningsvolym ökade i december med 3 procent jämfört med samma period 2016. Bäst gick det för kaféer och konditorier.
NYHETER. Odlingsskolan Hvilan utbildning inleder ett samarbete med tv-kocken Tareq Taylor, där han får rollen som matkreatör och inspiratör för skolans nya utbildningar i odling och gastronomi.
NYHETER. 2017 var Parks and Resorts bästa år någonsin sett till besöksantal och försäljning. Koncernchef Christer Fogelmarck vänder blicken framåt och längtar till parkpremiärer och den nya bergochdalbanan Blue Harvest.
NYHETER. Anton Nehro och Carolina Örtegren var de två framtidslöften som fick ta emot stipendium när Dagens Nyheter delade ut årets Gulddrakar på måndagskvällen.
NYHETER. Svensk Camping ser över det obligatoriska campingkortet i sin nuvarande form - ska därmed också se över verksamhetens fokus.
NYHETER. Det finns en ny reseanledning för utländska turister att ta sig till Hornstull. I alla fall de med smak för bra dryck. Nu listas baren Linje Tio som ett av resemagasinet Condé Nast Traveller’s guldkorn.