Branschen bromsar in tredje kvartalet
NYHETER. De svenska restaurangernas försäljningsvolym steg 0,3 procent under tredje kvartalet jämfört med motsvarande kvartal 2017. Omsättningen ökade försäljningen med 2,9 procent, enligt statistik från SCB.
NYHETER. De svenska restaurangernas försäljningsvolym steg 0,3 procent under tredje kvartalet jämfört med motsvarande kvartal 2017. Omsättningen ökade försäljningen med 2,9 procent, enligt statistik från SCB.
Till Granö Beckasin kommer människor från hela världen för att vara i naturen. Här är det hållbarhet in i minsta detalj som gäller. Från de återbrukade golven i hotellrummen till serveringspersonalens förkläden...
NYHETER. I hård konkurrens blev det Julia Gård som fick ta emot Stora Turismpriset. Priset är ett kvitto på det arbete man har gjort med att hela tiden förnya upplevelsen av gården med hjälp av dess historia.
NYHETER. Mister French-gruppen köper Wisby Strand och ikoniska Kallis i Visby. Tobbe Larsson blir kvar som delägare.
NYHETER. Riksdagens socialutskott ställer sig bakom regeringens förslag. Sverige får rökförbud på flera allmänna platser, däribland uteserveringar.
NYHETER. Priset på 100 000 kronor delades ut på torsdagen i samband med SKLs konferens Besöksnäring på agendan.
Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...
NYHETER. Företag inom besöksnäringen på landsbygden som jobbar med mat kan få kraftigt subventionerad rådgivning för att kunna optimera sina verksamheter och utveckla nya matupplevelser.
NYHETER. Under onsdagen stod det klart att Tom Sjöstedt lagar Nobelbankettens meny – för andra året i rad.
NYHETER. Forenom satsar på hemmakänsla i 1800-talsmiljö i centrala Stockholm.
NYHETER. Livsmedelsverket ser stora hinder för ursprungsmärkning av kött och fisk.
NYHETER. Under måndagen korades de första vinnarna och i White Guides nya hotell- och barpris.