Skansen redo för högsäsong
NYHETER. Våren har kommit till Skansen och högsäsongen närmar sig. Loppis, svävande pingstliljor, ett brett scenutbud och mycket annat väntar parkens besökare.
NYHETER. Våren har kommit till Skansen och högsäsongen närmar sig. Loppis, svävande pingstliljor, ett brett scenutbud och mycket annat väntar parkens besökare.
Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...
REPORTAGE. Efter åren med Gastrologik var det dags att lämna Stockholm och återvända hem. Nu öppnar stjärnkocken Jacob Holmström och Emelie Leijon sin drömrestaurang på Tylösands strand.
NYHETER. Allt fler väljer att gifta sig i natursköna Järvsö i Hälsingland. För att möta den ökande efterfrågan lanserar nu destinationen en bröllopsportal där hotell, restauranger och andra aktörer medverkar.
NYHETER. Med det nya hotellet Arken vill safariparken Eriksberg i Blekinge sudda ut gränserna mellan ute och inne. Och på samma gång slå ett slag för hållbarhet.
NYHETER. För att hedra minnet av sonen som omkom i tsunamin 2004 bildades Jonas Nordéns Minnesfond för högskoleutbildning inom svensk hotellnäring av hans föräldrar Gösta Nordén och Madeleine Möller.
NYHETER. Gymnasie-SM har korat årets vinnare. Besöksliv har pratat med guldmedaljörerna i servering, Ingrid Pettersson och Julia Lehto Tapper från Tranellska i Västerås.
NYHETER. Campingkedjan First Camp fördjupar sitt samarbete med Plan International för att rikta fokus mot världens hungerkatastrofer. Intäkterna från all pant på campingplatserna går oavkortat till organisationen.
NYHETER. Nytt barkoncept, ännu mer gotländska smaker i restaurangen och massor av musik. Cecilia Westerholm Beer ser med tillförsikt fram mot sommaren på Grå Gåsen.
NYHETER. Granö Beckasin i Västerbotten blir en del av STF-familjen. Nu vill ekoturismföretaget få fler svenskar att upptäcka det vackra skogslandskapet i norr.
NYHETER. Talanger från 15 olika gymnasieskolor får i helgen chansen att visa upp sina färdigheter inom kök, hotell och servering. Visitas Kersti Wittén berättar om tävlingen som fyller 30 år.